Pasi pír, vagyis tarol idén nyáron a boyfriend blush

2024. június 05.
Pasi pír – idén nem lesz divatosabb pirosító trend ennél. A boyfriend blush egy kifejezetten rózsás hatású sminktrend, ahol minden az elhelyezésen múlik.
pasi-pir

Az arcpirosítás kifejezetten tartja magát, hol szerényebb, hol pedig kifejezetten látványos formában, színerősségben felbukkanva az aktuális divatrendek között. Most épp pasi pír, vagyis boyfriend blush néven kapaszkodott meg az aktuális sminkdivatban.

Az új sminktrend a kontúrozási technikáknak pontosan az ellenkezőjén alapszik, és egy természetesebb megjelenést ígér. Egyfajta rózsás színt kölcsönöz az arcnak, olyat, mintha éppen most fejeztük volna be az edzést. Ami az elkészítését illeti, a könnyen kivitelezhető trendek közé tartozik.

Mi is az a pasi pír?

„A pasi pír trend a természetes sminkdivat kiterjesztése” – mondja Beau Nelson, a sztársminkes és a Lashify Pro igazgatója. „Azt utánozza, ahogy a pasik kipirulnak sportolás vagy a napon való tartózkodás után.”

@malloryosses

Replying to @Thanksbuddy What is Boyfriend Blush? 💕 #boyfriendblush #blusher #oblongface @Mallory Osses @Mallory Osses

♬ original sound – Mallory Osses

A Jamie Makeup alapítója és vezérigazgatója, Jamie Greenberg szintén egyetért azzal, hogy ez a pirospozsgás hatást keltő pirosítózás a férfiak „kipirosodott” arcát idézi, az ő esetében a „barátja egy rögbimeccs utáni arcát”. És valóban, Vilmos herceg és Harry hasonlóan pírlepte arca kikacsint a 2000-es évek végén rendre felbukkanó paparazziképek hadából. Ennek ellenére nagy a kérdőjel bennünk, hogy mi is a különbség a női és a férfi arc közötti kipirulás között, és miért éppen pasi pír, nem pedig barátnő az elnevezés.

@ryanbaileypotter

boyfriend blush?? theres a new name for everything but i love it lol makeup mentioned @IT Cosmetics sun blush sune gaze 50 @Armani beauty 62 blush tint #blush #sunblush #makeup #easymakeup #makeuptutorial #naturalmakeup #beautytok

♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

A jól, de legalábbis érdekesen hangzó elnevezés persze sokat segíthet egy trend elterjedésében, de Greenberg hozzáteszi, hogy ebben az esetben valójában nem újdonságról van szó. „Ez egy nagy klasszikus, amit én is szeretek” – mondja. – „Évtizedek óta létezik.”

Pasi pír profin

Mielőtt nekiállnánk elkészíteni a pasi pírt, Nelson azt javasolja, hogy győződjünk meg róla, hogy krémes a pirosítónk állaga. Bár púderes pirosítóval is el lehet érni ezt a megjelenést, de a krémes pirosító textúrájával amellett, hogy „nagyon könnyű dolgozni, egy kis fényt is ad a bőrnek”.

Ami az árnyalatot illeti, Nelson azt mondja, hogy válasszunk egy olyan színt, amely a piros, bogyós vagy mély rózsaszín családba tartozik.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber) által megosztott bejegyzés

A választott pirosító felviteléhez bolyhos ecsetet válasszunk, és ezzel vigyük fel a pirosítót az orcákra. Ügyeljünk arra, hogyan szinte „söpörjük” végig az ecsetet a bőrön. „Ahelyett, hogy a fül felé haladnánk, a pasi pír esetén gondoljunk egy laza, fejjel lefelé fordított háromszög kialakítására, egy picit az orra, és ha maradt még szín az ecset szálain, söpörjünk vele végig a hajvonalon, egyfajta finom egységet létrehozva az arcon” – mondja Nelson.

Forrás: RealSimple Fotó: Getty Images