Eperturmix smink, a legínycsiklandóbb nyári sminktrend

2024. május 31.
Eperturmix smink lehet a nyár slágere, legalábbis a TikTok aktuális beauty influerszereinek posztjait elnézve. Az üde pírt, friss és csillogó árnyalatokat megkívánó strawberry milkshake trendhez mutatunk pár sminktippet.
eperturmix-smink

Idén nyáron nem csak kertünkben, de sminktáskánkban is eluralkodik az eperszezon. A Hailey Bieber által inspirált legújabb TikTok-sminktrend, a strawberry milkshake az érett és lédús eper ínycsiklandó színeivel komponál, így varázsolva üde pírt, friss és csillogó megjelenést számunkra.

Az éppen kisbabát váró Hailey Bieber egyébként is gyakran választ minimalista, friss sminket, amely kiemeli természetes vonásait, de a „strawberry milkshake”, vagyis a nevéhez fűződő eperturmix smink egészen különleges, finom és szofisztikált nyári sminkválasztásnak bizonyul. Ennek titka nem más, mint a maximalista bőrápoláson alapuló, sima, ragyogó bőrkép, a lágy, romantikus hangulatú, világos, barackos tónusok és a nehéz kontúrozás és „baking” technikák kerülése.

@haileybieber

Everday Strawberry Makeup 🍓💋

♬ Echos in My Mind (Lofi) – Muspace Lofi

Eperturmix smink lépésről lépésre

„A strawberry milkshake sminktrend igazi felüdülés a téli és kora tavaszi időszakra jellemző sötétebb tónusú trendek után. Frissesség, lágy, pirospozsgás árnyalatok és fényes, csillogó finishek jellemzik, amelyet elsősorban krémes állagú, könnyű textúrájú formulák használatával érhetünk el. Mindenkinek jól áll, mindenkit fiatalít és mindenkinek természetes és élettel teli megjelenést biztosít, ezért is imádom” – mondja Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője, aki lépésről lépésre is bemutatta napjaink legmenőbb sminkjét, amely akár a hétköznapokon, akár egy nyáresti buliban is megállja a helyét.

Eperturmix sminkünk elkészítését kezdjük egy könnyed állagú, mégis intenzíven hidratáló primerrel, amely védőrétegként zárja bőrünkbe a nedvességet, így képezve tartósan üde és sima bőrfelszínt sminkelés előtt. Ezután használjunk egy könnyed, hidratáló alapozót, amely természetes fényű hatást eredményez bőrünkön.

Tökéletes választás lehet egy nem csupán bőrápoló összetevőket, C-vitamint, E-vitamint vagy antioxidánsokat tartalmazó, hosszan tartó hidratálást ígérő alapozó, de érdemes a kánikulára, a napfényre való tekintettel fényvédővel ellátott terméket választanunk. Ha alapozónkat ecset helyett kezünkkel oszlatjuk el bőrünkön, még fényesebb, még természetesebben ragyogó hatást érhetünk el.

@hayleybuix

Strawberry makeup 🍓 #makeuptutorial #strawberrymakeup #makeuptransformation

♬ AIME MOI – Speed Up – kobzx2z

Eperturmixot idéző arcsminkünk elkészítésének legfontosabb eleme a pirosítónk. Vegyük kézhez kedvenc krémes állagú pirosítónkat és ujjbegyeink segítségével kezdjük el felvinni orcánkra, orrunkra és halántékunkra is, mintha csak a nap sütötte volna meg arcunkat, ahogyan egy érett epret is melenget sugaraival. Könnyen eldolgozható és építhető krémes formulákat keressünk és üde színekben gondolkozzunk, ami tökéletes fényt csempész orcánkra.

Pirosítás után vigyünk fel némi highlightert is arccsontunkra, orrunkra és ajkunk fölé, így fokozva még inkább bőrünk üde csillogását. Ezután pedig következik sminkünk legkülönlegesebb része, az eper magjait idéző szeplők megrajzolása. Eperturmix sminknél egy barna szemceruza segítségével elszórva rajzolhatunk néhány szeplőt idéző foltot orcánkra és orrnyergünkre, majd ujjbegyünk segítségével tapogassuk bele bőrünkbe, halványítsuk el, hogy még természetesebb hatást eredményezzenek.

Szemsminkünk elkészítéséhez nagyrészt arcsminkünkhöz is használt termékeinkre lesz szükségünk. Első lépésként korrektorral világosítsuk szemhéjunkat és a szem alatti területeket, így lágyítva tekintetünket. Ezt követően tapogassunk egy kevés krémes pirosítót és highlightert szemhéjunkra is, így hozva összhangba arcsminkünk lágy, mégis frissítően epres hangulatával. Az eperturmix smink alapjának elkészítése után ismét vegyük kézbe barna szemceruzánkat és húzzunk egy vékony tusvonalat felső szemhéjunkra, amelyet enyhén satírozzunk el és dolgozzunk össze a korábban felvitt termékekkel.

eperturmix-smink

Ajkunk árnyalásához használjunk egy érett eperre emlékeztető krémes rúzst, amelyet ujjbegyeinkkel tapogassunk bele bőrünkbe úgy, hogy ajkunk széle felé világosodjon. Ezt követően egy színtelen szájfénnyel is fessük ki ajkunkat, így igazán dús hatást érhetünk el.

Ezek után, az eperturmix smink befejezéseként, már csak egy kis szemöldökigazításra és szempillaspirálra lesz szükségünk ahhoz, hogy napjaink legmenőbb sminkjében tündökölhessünk. Lépjünk Hailey Bieber nyomdokaiba és viseljük magunkon egy nap érlelte lédús eperből készített lágyan csillogó shake könnyed árnyalatait.

Fotó: Getty Images