5 szépségtitok Marilyn Monroe-tól, amit biztosan nem tudtál

2024. július 07.
Marilyn Monroe a mai napig az egyik legikonikusabb szépségnek számít, így még 2024-ben is érdemes lehet ellesni néhány trükköt szépségtitkai közül.
bimbo-tiktok-marilyn-monroe

Marilyn Monroe nemcsak a saját korában, de még ma is az egyik legnagyobb szépségikonnak számít, amit nagyon is tudatos munkával és gondos odafigyeléssel ért el. A szőke szépség borzasztóan odafigyelt külsejére: emblematikus szőke frizurája mellett sminkjével is örök érvényű trendet teremtett, de bőrápolási rutinjával is rengeteget foglalkozott. Épp ezért ma is érdemes lehet ellesni néhány ügyes trükköt Marilyn Monroe szépségtrükkjei közül – mutatjuk, miket tanulhatunk el a tragikus sorsú szépségtől.

Marilyn Monroe szépségtitkai

1. Kerülte a napot

Marilyn Monroe nemcsak a genetikának köszönhette csoda szép, hófehér porcelánbőrét. A színésznő egyszer azt mondta, szeret „tetőtől talpig szőke maradni”, ezért inkább kerüli a napot. Bár akkoriban még nagy trend volt a napozás, ma már mind tudjuk, hogy ha napra is megyünk, mindenképpen használjunk széles körű védelmet nyújtó, magas faktorszámú fényvédőt. Vagy kövessük Marilyn példáját, és az igazán forró napokon inkább hűsöljünk az árnyékban.

2. Marilyn Monroe tökéletes vörös ajka

A szexszimbólum szőke frizurája mellett dús, vörös ajkairól a leghíresebb. De mégis hogy érte el a tökéletes színt? A sminkese öt különböző vörös árnyalatú rúzst használt hozzá: a sötétebb, szilvakékbe hajló vörös színeket az ajkak külső oldalára vitte fel, és a világosabb vöröseket az ajkak belső részére helyezte el. Ezzel az optikai illúzióval Marilyn Monroe ajkai még teltebbnek tűntek – nem véletlen, hogy ma is sok sminkmester használja ezt az ügyes trükköt.

3.  Tudta, hogy a pihentető alvás kulcsfontosságú

A szépség belülről fakad, ezt Marilyn Monroe nagyon jól tudta. Épp ezért mindig figyelt rá, hogy eleget aludjon, hétvégén pedig saját bevallása szerint megengedett magának egy kis extra lustálkodást is: „Van, hogy ilyenkor két órába is beletelik, mire kikászálódom az ágyból” – mesélte egy interjúban. Ma már számos kutatás igazolta, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás alapvető fontosságú az egészségünk és persze a szépségünk szempontjából is.

4. Jeges fürdő a feszes bőrért

Marilyn Monroe állítólag rendszeresen vett jeges zuhanyokat és fürdőket, ugyanis hitt benne, hogy ettől lesz igazán feszes, sima és fiatalos a bőre. Az biztos, hogy a hideg víz, illetve a hideg és meleg víz váltogatása nagyon jót tesz a keringésnek, ami pedig bőrünk állapotán is rengeteget javíthat. Ha szeretnénk követni a szőkeség példáját, haladjunk fokozatosan, alkalomról alkalomra növelve a hideg vízben töltött időt!

5. Marilyn Monroe titka a ragyogáshoz

Ma már leginkább highlighterekhez nyúlunk, ha szeretnénk egy kis extra fényt tenni a bőrünkre, de Marilyn Monroe annak idején több réteg vazelint kent az alapozója alá, hogy a bőrén szépen csillanjon a fény. A sztár nagyon szerette gazdag, zsíros krémekkel és olajokkal ápolni a bőrét, hogy az mindig hidratált legyen és elérje azt a bizonyos belső ragyogást. Monroe egyébként gyakran látogatta a híres magyar bőrgyógyászt, László Ernőt, aki saját termékeivel gyógyította a színésznő szárazságra hajlamos bőrét. Akkoriban azt pletykálták, hogy Marilyn naponta ötször is megmosta az arcát, annyira rettegett a pattanásoktól, ami viszont eléggé kiszárította bőrét, így jól jött neki az extra hidratálás.

Forrás: VogueUK Fotó: Getty Images