Naplemente pír, az idei nyár legszebb sminktrendje

2024. július 16.
Naplemente pír néven terjed az idei év egyik leglátványosabb sminktrendje. Az elnevezése kicsit sem túlzás, gyönyörű, arany, rózsaszín és narancssárga színátmenetet képez az orcánkon.
naplemente-pir

Szó szerint el lehet veszni abban a látványban, amelyet a TikTokon „sunset blush” néven láthatunk terjedni. Csodálatos, a trópusi naplementék színvilágát idéző pír, vagyis pirosítási technika rejlik mögötte. A naplemente pír elsőre talán kifejezetten bonyolult, festőművészi magasságokat igénylő pirosítási műveletnek tűnik, de valójában mindössze kettő, vagy igény szerint több árnyalatú pirosítóra és egy folyékony highlighterre van hozzá szükségünk. A nyár legnagyobb sminktrendjének nevezett jelenség a TikTokon már gyönyörű példák és inspirációk sokaságát vonultatja fel, amelyek közül most mi is elhoztunk néhányat.

Naplemente pír – kezdőknek is

Ez a nap energiájával és szépségével csábító arcpirosítás április elején indult útjára, mint egy valóságos virtuális cunami. A naplemente pír megalkotója, Alissa Janay ugyanis ekkor tett közzé egy videót róla, amelyet bőven 7 millióan nézték már meg. A felvételen két élénk árnyalatú folyékony pirosítót kevert egymással, amelyre egy csepp folyékony highlightert pötyögtetett, majd összedolgozta – a többi pedig már pirosítótörténelem.

@alissajanay1

If only i was at the beach rn 🥲

♬ original sound – Alissajanay

A sunset blush posztjára özönlöttek a kommentek és a lájkok, majd természetesen egymás után bukkantak fel a kopivideók is. A naplemente pír szépségét még a profik is elismerik, Joseph Carillo New-York-i sminkes azt mondta róla, hogy csodálatos módja annak, hogy kísérletezzünk különböző élénk árnyalatokkal és az arannyal, egyedi színátmenetet létrehozva.

Pirosítótrendekből eddig sem volt hiány, de elődeihez képest nagy eltérés a naplemente pír esetében, hogy itt nem az arcunk természetes árnyalataival játszunk, hanem a naplemente ragyogó színeivel. A rózsaszín, narancssárga vagy piros pirosító is simán megállja a helyét, hiszen valóban gyönyörű színátmenetet képesek létrehozni, utánozva a természet egyik legszebb pillanatának és jelenetének tartott naplementét. Arra viszont figyeljünk, hogy érdemes a naplemente esszenciájának megragadásához fontos meleg árnyalatokat választani, pl. mély, élénk mandarin-narancsot, szemben a hűvösebb piros árnyalatokkal.

A legszebb naplemente pír inspirációk

Itt tényleg ér kísérletezni, de ha a trend elindítójának eredeti verzióját próbálnánk ki, kezdjük azzal, hogy egy rózsaszín pirosítót viszünk fel az arccsontjainkra a homlok közelében. Ezután jöhet a narancssárga pirosító kissé lejjebb, és némi highlighter mindkét pirosító fölé, a szem külső sarkához közel. Ezt követően satírozzuk össze. Az eredmény akkor lesz tényleg gyönyörű, hogyha folyékony pirosítót és highlightert használunk, így a naplemente pír nagyon finoman olvad össze és alkot tökéletes, ragyogó felületet.

@jasminnlily_

Sunset blush using the new @Maybelline NY sunkisser blushes 🌅 AD they give such a pretty glow and the shades are so beautiful! I’m using shades 06, 05 & 08 ✨ ib: @Alissajanay #makeuplook #liquidblush #glowymakeup #maybelline #sunkisser

♬ original sound – Jasmin

@makeup_emalii

Sunset blush ib: @Alissajanay 🫶 . #makeup #makeuptutorial #blush #blushtrend

♬ the beach – lustvitys

@nikkietutorials

sunset blush is taking over the internet! #foryou #fyp @Alissajanay

♬ original sound – nikkietutorials

@jena

Sunset Blush Trend☀️🌺🧡

♬ original sound – Alissajanay

 

Forrás: Allure