Arcbőrhűtés nyáron? Így csináld jól

2024. július 19.
Az arcbőr hűtése nyáron nem csak élvezet. És bár jól esik a kiszáradt, felmelegedett bőrnek a hűvös, számos előnye is lehet egy tudatos arcbőrhűtésnek a kánikulában.
arcbor-hutes-nyaron

Egyre nagyobb forróságot kell átvészelnünk nyaranta, és ahogyan a hőmérő higanyszála is egyre magasabbra kúszik, úgy a bőrünk is egyre nehezebben viseli a magas hőmérsékletet, a szárazságot és a káros UV-sugarakat.

Bármennyire is jó érzés sütkérezni a napon, ebben az időszakban kiemelten fontos odafigyelnünk bőrünk állapotára és a bőrünk hűtésére. A fényvédelem mindig a reggeli rutin része kell legyen, de közben azt sem szabad elfelejteni, hogy a nap végén megfelelően ápoljuk az izzadástól, légkondis levegőtől, UV-sugaraktól próbára tett bőrünket. Szerencsére számos egyszerű módszer létezik, amivel a nap végén hazaérve könnyen le tudjuk hűteni a bőrünket.

1. Tartsuk hűvösen a kozmetikumokat

A nyári melegben az arcmaszkoknak, krémeknek, szérumoknak, testápolóknak és hidratálóknak a hűtőben a helyük. Az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően nem csak az arcbőr hűtésére jók, de tovább őrzik meg minőségüket, csökkentik a puffadtságot, enyhítik a gyulladást és hűsítő érzést keltenek minden alkalommal, amikor felvisszük őket.

2. Vessük be a klasszikust, az uborkát

A kenceficék mellett érdemes mindig egy kígyóuborkát is tartani a hűtőben. Az uborka régóta ismert hidratáló és nyugtató tulajdonságairól: csökkenti a szemkörnyéki puffadást, valamint az elszíneződések és a sötét karikák ellen is segít. 96%-os víztartalma miatt az uborka hihetetlenül jól hidratálja a bőrt, emellett C- és E-vitamint is tartalmaz, ami megvédi a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól. Az arcbőrhűtés teljes lesz, ha egy előre lehűtött uborkával kényeztetjük magunkat.

arcbor-hutes-nyaron

Az arcbőrhűtés a bőrnek és a közérzetnek is jót tesz

3. Permetezzünk!

Ki ne szeretné nyáron a friss vízpermet érzését a bőrén? Ezt az érzést könnyedén magunkkal tudjuk vinni bárhová egy hűsítő arcpermet formájában. Ezek legtöbbje nemcsak az arcbőr hűtésében segít, de felfrissíti a bőrt, hidratálja is. Azonnal puhává és rugalmassá varázsolja a kiszáradt, kellemetlenül húzódó orcát, javítja az egyenetlen bőrtónust és megerősíti a próbára tett bőrbarriert. A legjobb pedig, hogy egy permet mindig kéznél van, így délután bármikor előkaphatjuk egy kis felfrissülésért.

4. Alkalmazzunk hűsítő arcterápiát

A feszülés, szárazság és a gyulladás az arcbőr segélykiáltása. A hagyományos praktikák mellett okos megoldások is léteznek, hogyan hűtsük le lángoló bőrünket a nap végén. A krioterápia során egy speciális, ma már otthon is elérhető készülék segítségével közvetlenül hűthetjük le arcunkat. Az arcbőrhűtés mellett segít az erek összehúzódásában, a gyulladás csökkentésében és a bőr megnyugtatásában.

arcbor-hutes-nyaron

A bőr hűtésében az illóolajok is segíthetnek

5. Használjuk az illóolajak erejét

A mentoltartalmú illóolajok rendkívül erőteljes hűsítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A borsmenta, a lándzsás útifű vagy az eukaliptusz frissítő illata azonnal enyhülést hoz a nyáresti hőségben. Használhatjuk őket diffúzorban, vízzel elkeverve testpermetként, de akár az esti zuhanyzás közben is: elég csak egy pár cseppet tenni a csuklónkra vagy épp a tarkóra, így a felszabaduló aromák a langyos vízzel keveredve máris a frissesség érzését adják.

Forrás: Foreo, fotó: Getty Images