Műszeplő? Így varázsolj bájos pöttyöket az arcodra!

2024. szeptember 06.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy izgalmas témával, a műszeplő készítésével nyitja meg az őszi szezont a Marie Claire szépségrovatában. Lássuk, hogyan készíthetsz magadnak izgalmas kis pöttyöket természetes hatással.
Páll Adrienn megmutatja hogyan készítsünk szeplő sminket lépésről lépésre

Emlékszem azokra az időkre, amikor még gyerekként szégyenpöttyökként éltük meg a szeplőinket és mit nem adtunk volna, ha egy jól fedő alapozóval el tudtuk volna őket tüntetni az arcunkról.

A social media folyamatosan szűrők által túltökéletesített nőideállal nyomaszt minket, ugyanakkor a divat világának köszönhetően az elmúlt években egyre inkább előtérbe került a kifutókon és a fashion editoriálokban is a természet adta külső jegyeink pozitív megítélése.

Önszeretet – igazi, vagy akár műszeplőkkel

Ennek a szemléletnek eredményeként egyértelműen tapasztalható az, hogy egyre többen érzik jól magukat a bőrükben, olyannyira, hogy még akár szeplősminket is szívesen bevállalnak. Mindenesetre azt megtanulhattuk, hogy nagyon nem mindegy, hogy kire és mire hallgatunk, melyik platformnak vagy ismerősünknek adunk a véleményére, hiszen „azt a valóságot éljük, amelyiknek nagyobb teret adunk”.

Az én végkövetkeztetésem mégis az, hogy a testi és lelki létünk akkor lesz igazán egészséges, ha úgy fogadjuk el és szeretjük magunkat, ahogy vagyunk. Adott esetben a természetes szeplőinkkel vagy éppen az alkalmi műszeplők viselésével. Ez a magabiztosság sugárzik ki belőlünk, és ez tesz minket önazonossá.

És igen, jó példa arra, hogy mekkorát fordult a világ, hogy az elmúlt években a szeplők sminkkel történő előállítása, a műszeplő a sminkesek egyik legkedveltebb hackje lett.

Te is ki akarod próbálni a szeplősminket? Íme a recept a legtermészetesebbnek ható szeplők előállításához.

Műszeplő 3 lépésben

  1. Kapargasd meg az arcárnyékoló púdert és keverd össze az így kapott port egy kis arcpermettel, hogy egy folyékony kis löttyöt kapj a műszeplő készítéséhez.
  2. Egy szempillaspirál-kefével vedd fel az anyagot, majd kezd el rápöckölni az ujjaddal az arcod központi részére az oldatot.
  3. A pöttyök a kefe szerkezete miatt mind más méretűek lesznek és más sűrűségben csapódnak az arcra, így nagyon élethű műszeplőket tudsz kreálni.

Illusztrációként a most nyáron vizsgázott lányaink munkái közül választottam nektek hármat.

1. Cicaszem és szeplősmink

mu_szeploSmink: Nagy Emese, Modell: Páger Ramóna, Haj: Illyés Gabriella, Fotó: Jámbor Zsófia

2. Érett szépség műszeplővel

Smink: Vonyik Eszter, Modell: Bordás Barbara, Haj: Balogh Gabriella, Fotó: Jámbor Zsófia

3. Gyöngy és szeplő

mu_szeploSmink: Szabó Liza, Modell: Bartus Luca, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Jámbor Zsófia

Vezető fotó: Jámbor Zsófia