Kézápolás: 7 tipp, ha nem akarod, hogy a kézfejed öregítsen

2024. szeptember 12.
A kézápolás - különösen a nőknek - nagyon fontos elem a teljes test szépségrutinjában. A kéz bőrének „állapota” ugyanis tükrözi a korunkat, így az arcunk szépségének és fiatalságának megőrzése mellett ezen a téren is van mit tennünk, ha a célunk a fiatalos megjelenés.
kezapolas

A kéz az egyik testrész, amelyen leginkább megmutatkoznak az öregedés első jelei. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága szerint a legtöbb ember valós életkorát már a kézfejükre pillantva is meg lehet állapítani.

A kézfej bőre ugyanis sokkal vékonyabb, mint a tenyéren lévő, és habár utóbbi jóval inkább igénybe van véve, a kézfejünk mindkét oldalát érik környezeti stresszhatások – akár otthon, akár munka közben. A fakóság, a ráncok és öregségi foltok nem csak az arcbőrön és a nyakon bukkannak fel, sajnos a kézfejed is szemérmetlenül elárulhatja valódi életkorodat, különösen, ha nem fektetünk hangsúlyt a kézápolás fontosságára.

Szerencsére azonban rengeteg módja van annak, hogy megőrizd kezeid fiatal megjelenését. Sosem késő hatékony, mégis egyszerű szokásokat beépítened a napodba. A Foreo szakértője 7 kézápolási trükköt gyűjtött össze, amelyek segítségével megőrizhetjük a bőrünk fiatalságát – a kézfejeden is.

1. Hidratálj non-stop

kezapolas

A kézápolásban kihagyhatatlan a napi akár többszöri „krémezés”

Akárcsak az arcbőrnek, úgy a kézfejen lévő bőrnek is szüksége van nedvességre, hogy puha és rugalmas maradjon. A bőr a kor előrehaladtával kevesebb olajat termel és veszít rugalmasságából, ami szárazsághoz és ráncképződéshez vezet. Használj naponta többször hialuronsavat, glicerint és shea-vajat tartalmazó kézkrémet, különösen kézmosás után, vagy reggel és este, lefekvés előtt, miután végeztél az arcápolási rutinoddal.

2. Kerüld a napfényt

Becslések szerint a bőr öregedésének 80 százalékáért közvetlenül vagy közvetve a káros napsugarak a felelősek. A kezed, ahogy az arcod, fokozottan ki van téve a napnak, ezért fontos, hogy soha ne feledkezz meg a fényvédő alkalmazásáról az arcon, nyakon, dekoltázson és a kézfejeken sem. Akár hét ágra süt a nap, akár felhős az ég, az év minden napján, még akkor is, ha rövidebb ideig tartózkodsz kint, hiszen ez is része a kézápolásnak.

3. Szabadulj meg a feleslegtől

A sejtcserélődés elősegítéséhez elengedhetetlen az elhalt hámsejtek eltávolítása a kézápolásban: hetente egyszer használj gyengéd fizikai vagy kémiai hámlasztót, például glikolsavat vagy tejsavat, hogy kezed sima és fiatalos maradjon. A rendszeres hámlasztás a hidratáló és öregedésgátló készítmények hatékonyságát is fokozza, mivel azok jobban felszívódnak, ha nem állja útjukat az elhalt sejtek rétege.

@shancollectionstudio

Tips penjagaan tangan dengan 3 bahan yang boleh didapati dari dapur anda. #handcare #tipsbuatkamu #tipsforgirls #penjagaanwanita #antiaging #inpirasi

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

4. Keresd a profi otthoni kezelési lehetőségeket

A húszas éveid közepe után természetes módon kevesebb kollagént termel a szervezeted, ennek következtében lelassulnak a bőrben lejátszódó gyógyulási folyamatok és megjelennek az öregedés első apró jelei. Ma már a kézápolás terén otthoni készülékekkel, köztük LED-maszkos kezelésekkel is tehetsz a kézfejed bőrének öregedése ellen. Érdemes kényelmes, fájdalommentes és pihentető kezelést nyújtó verziókban gondolkodnod, és persze olyanokban, amelyek tényleg hatékonyan veszik fel a harcot az öregedéssel szemben – lehetőleg nagy hangsúly fektetve a visszajelzések, online vásárlói vélemények átböngészésébe.   

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FAQSwiss (@faqswiss) által megosztott bejegyzés

5. Vedd fel a kesztyűt

Ha háztartási munkát végzel – különösen, ha durva tisztítószereket használsz –, mindig viselj gumikesztyűt, hogy megvédd a kézfejen lévő finom bőrt a kemikáliáktól. Ezek ugyanis szárazságot és irritációt okozhatnak, ami az öregedés korai jeleihez vezethet. Amikor beköszönt a kinti hideg, viselj kesztyűt, hogy megelőzd a kezed kiszáradását és repedezését.

6. A fiatalság egy vizes sport

Kézápolás vízzel, a bőrünk hálás lesz érte

A vízhiány a korai öregedés egyik fő oka, ezért a megfelelő hidratálás kulcsfontosságú az egészséges, fiatalos bőr megőrzéséhez. A kézápolási rutinod részeként igyál sok vizet a nap folyamán (emlékeztesd magad post-itekkel, applikációkkal, vagy barátokon, vagy családtagokon keresztül, bármi, ami neked megfelel), hogy bőröd rugalmas és belülről is hidratált maradjon.

7. Tedd szokássá az egészséges életmódot

Ha meg is nyerted a genetikai lottót, az életkor előrehaladtával bizony neked is oda kell figyelned a megfelelő életmódra bőröd állapotának és a kézfejed szépségének fenntartásához, vagyis a kézápolás fontosságára. Alapszabály, hogy kerüld a dohányzást, mivel az csökkenti a természetes kollagéntermelést és a véráramlást, és általában véve felgyorsíthatja az öregedést, így a bőröd fakóvá, élettelenné és ráncossá válik. Igyekezz extra testmozgással kezelni a stresszt, aludj sokat és jól mindennap, hogy a tested regenerálódni tudjon.

Fotó: Getty Images