Angelina Jolie két lánya is műtéten esett át

2020. március 11.
Angelina Jolie nyíltan beszélt az egészségügyi problémákról, amelyekkel gyermekei küzdöttek. Zaharának és Shiloh-nak volt szüksége operációra szinte egymás után.

Megindító cikkben vallott a 44 éves Angelina Jolie arról, hogy két lánya milyen orvosi problémával küzdött a közelmúltban, amelyek végül műtéttel végződtek. A Time magazinban jelent meg a színésznő  Miért érdemlik meg a lányok a szeretetet és tiszteletet a nemzetközi nőnapon című, egyes szám első személyben íródott esszéje.


„Az elmúlt két hónapot műtétről műtétre járva töltöttem a legidősebb lányommal, és napokkal ezelőtt végignéztem, ahogy a kisebbik húga is kés alá került egy csípőműtét miatt” – kezdte Jolie rögtön a személyes vallomással.

„Tudják, hogy leírom ezt, mivel tisztelem a magánszférájukat, ezért együtt megbeszéltük, és ők maguk bátorítottak arra, hogy írjam meg. Megértik, hogy az egészségügyi kihívások és a harc a túlélésért, a gyógyulás, olyan dolgok, amelyekre büszkének kell lenni.”

Míg a színésznő konkrétan említette a 15 éves Zaharát (aki a színésznő legidősebb lánya), nem konkretizálta, kisebbik lányai közül melyiküknek volt szüksége az operációra. A People információ szerint viszont a 13 éves Shiloh-t fotózták le mankóval, amikor bevásárolni volt édesanyjával és húgával, a 11 éves Vivienne-nel. Zahara is a színésznővel és a húgával, Vivienne-nel tartott a Cirque du Soleil egyik előadására a műtétje után, ám még viselte intravénás kanüljét.

Cikkében Jolie leírta, hogy a lányai milyen csodálatosan kiálltak egymás mellett, amikor a másikuk ápolásra szorult a műtétje miatt. „Néztem, ahogy a lányaim törődnek egymással. A legkisebb lányom megfigyelte, hogyan dolgoznak a nővérek, és a következő alkalommal asszisztált nekik. Láttam, ahogy mindegyikük magától értetődően abbahagyott bármit, a másikat helyezte az első helyre, és örömmel segítette azt, akit szeret.”

Angelina Jolie méltatta a lányok erejét, és azt, ahogy szembe néztek a kihívásokkal. „Láttam az arcukon a félelmüket, de az eltökélt bátorságot is. Mindannyian tudtuk, hogy abban a pillanatban senki sem segíthet nekünk, és csupán annyit tehetünk, hogy behunyjuk a szemünket, és lélegzünk. Amikor csak a következő lépést tehettük meg, vagy a fájdalmat lélegezhettük ki, így álltunk ki egymásért.”

A lányok mellett három fia is van a színésznőnek, Maddox 18, Pax 16, Knox 11 éves. A színésznő őket is megemlítette írásában: Angelina Jolie elmondta, hogy sokat segítettek a nővéreik körül, és rendkívül támogatón és édesen álltak a lányokhoz, akik ma már jól vannak, és a felépülés útján haladnak. 

Forrás: People, Time
Fotó: Getty Images