Kedvenc orvosi sorozataink adományoznak felszerelést a kórházaknak

2020. március 24.
A koronavírus-járvány miatt az egész világon gondot okoz a kórházakban a megfelelő számú védőöltözet, maszk, gumikesztyű és kézfertőtlenítő biztosítása az orvosok és ápolók számára. A Grace Klinika és más kórházsorozatok stábja is úgy döntött, megpróbál enyhíteni ezen a hiányon, és jelentős mennyiségű felszerelést adományoznak az egészségügyi dolgozóknak, intézményeknek.

Rengeteg mozis és televíziós produkció szünetelteti a filmgyártást a koronavírus-járvány miatt, így azok az orvosi sorozatok is, amelyek most a bajban maguk is szeretnének hozzájárulni a valódi orvosok munkájához, és segíteni a betegek gyógyítását a túlterhelt egészségügyi rendszerben.


Az ABC kórházsorozatainak, a Grace Klinikának és a 19-es körzetnek a stábja, valamint a Foxon futó A Rezidens című sorozat munkatársai orvosi segédeszközöket adományoztak kórházaknak, hogy enyhítsenek a maszkok, védőruhák és kesztyűk hiányán. Az NBC sorozatának, a New Amsterdamnak a stábja a New York State Department of Health számára ajánlott fel eszközöket.

A Grace Klinika és a 19-es körzet producere, Krista Vernoff elmondta, hogy a sorozatok hatalmas többlettel rendelkeznek a különböző egészségügyi eszközökből, amelyeket szeretnének a vírus ellen az első sorban harcolók számára adományozni. „A 19-es körzet forgatásán abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van körülbelül 300 védőmaszkunk, amelyet a helyi tűzoltóságnak adományoztunk. Rendkívül hálásak voltak érte. A Grace Klinika helyszínéről védőruhákat és kesztyűket tudtunk felajánlani” – mondta el Vernoff.

Olvastad már?

„Mindannyian végtelenül hálásak vagyunk az egészségügyi dolgozóknak azért, amit ezekben a rendkívül nehéz időkben tesznek, és az adományokon kívül azzal tudjuk kivenni a részünket a védekezésből, hogy mindannyian otthon maradunk” – hívta fel az önkéntes karantén fontosságára a figyelmet a producer.

A New York-i Bellevue Kórházban és Kings County Kórházban forgatott NBC-sorozat, a New Amsterdam szintén maszkokat, kesztyűket és védőruhákat adományozott a New York-i egészségügyi hatóságoknak, ahol most a legnagyobb szükség van rá Amerikában.

Az A Rezidens című dráma is annak a kórháznak ajánlott fel védőruhákat, maszkokat és kesztyűket, ahol a sorozatot forgatják, azaz az atlantai Grady Memorial Hospitalnak.

Olvass tovább!

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images