Chrissy Teigentől Gisele Bündchenig: hírességek, akik megbánták a mellnagyobbítást

2020. május 31.
Chrissy Teigen tíz év után pusztán kényelmi szempontok miatt távolíttatta el mellimplantátumait. Ám sok nőnek egészségügyi okok miatt kell ismét a kés alá feküdnie. De mi a helyzet a többi hírességgel? Miért döntött úgy Victoria Beckham vagy éppen Gisele Bündchen, hogy nem szeretne többé implantátumokkal élni?

A modell és szakácskönyvszerző közösségi oldalán is beszámolt róla, hogy tíz év után ismét kés alá fekszik, ám ezúttal azért, hogy eltávolíttassa mellimplantátumait. „Végülis jól megvoltunk évekig, jó szolgálatot tettek, de szeretném végre, ha be tudnám gombolni az én méretemben lévő felsőket is, és kényelmesen tudnék hason feküdni. Nagy mellek nélkül! Senki se aggódjon, továbbra is lesznek melleim, tiszta zsírból!” – írta Chrissy Teigen a közösségi oldalán.

A modell nem azért távolíttatta el implantátumait, mert bármilyen egészségügyi problémát tapasztalt volna velük kapcsolatban. Ám sok nőnél jelentkeztek az úgynevezett mellimplantátum betegség tünetei, mióta elterjedtek az ilyen jellegű plasztikai műtétek: krónikus fáradtság, nem szűnő fájdalom, hajhullás és kiütések. Ráadásul egy ritka rákos megbetegedést is bizonyíthatóan kapcsolatba hoztak az Allergan implantátumgyártó termékeivel.

Olvastad már?

A hírességek azonban általában nem egészségügyi okok miatt döntenek úgy, hogy megszabadulnak az évekkel, évtizedekkel azelőtt betetetett mellimplantátumoktól.

Victoria Beckham: páncélökölnek hívta az implantátumait

2014-ben vallotta be először nyíltan egy Vogue-nak adott interjúban a divattervező, hogy megszabadult az implantátumaitól. Erre két oka is volt: egyrészt fájdalmai voltak a műmellek miatt, másrészt az sem tetszett neki, ahogy a műtét után a mellei kinéztek (szintén a Vogue-nak nyilatkozott úgy még 2011-ben, hogy olyanok, mint két páncélököl vagy torpedó). Pár évvel később Victoria Beckham már azt mondta, hogy az implantátum eltávolíttatásához a fiatalkori énjétől kapott tanácsot: „Nem szórakozz a melleddel, ünnepeld azokat az idomokat, amiket az égiektől kaptál!”

View this post on Instagram

Sunny morning workout #ReebokxVictoriaBeckham

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Jane Fonda: gyűlölte a végeredményt

A 82 éves legendás színésznő sosem titkolta, hogy plasztikai műtétei voltak, ám ma már nem csináltatna semmilyen beavatkozást magán. Mellét 51 éves korában műttette nagyobbra, amikor Ted Turner médiamogul felesége volt. Jane Fonda úgy nyilatkozott, azért érezte szükségét a plasztikai beavatkozásnak, hogy sokkal inkább nőnek érezze magát. Ám végül gyűlölte a végeredményt, így csatlakozott azoknak a hírességeknek a listájához, akik eltávolíttatták mellükből a szilikont.

Yolanda Hadid: minden implantátumot kiműttetett testéből

Gigi Hadid édesanyja, aki maga is modell volt, a Real Housewives of Beverly Hills című valóságshow egyik epizódjában távolíttatta el implantátumait, miután Sharon Osbourne-hoz hasonlóan a szilikon elkezdett a testébe szivárogni. Egy 2019-es Instagram-posztjában számolt be róla, hogy minden implantátumot, feltöltést és toldást kiműttetett testéből.

View this post on Instagram

❤️Fifty Five and smiling from the inside out…. Finally back to the original 1964. Living in a body free of breast implants, fillers, botox, exstensions and all the bullshit I thought I needed in order to keep up with what society conditioned me to believe what a sexy woman should look like until the toxicity of it all almost killed me………. Your health is your wealth so please make educated decisions, research the partial information you’re given by our broken system before putting anything foreign in your body. It took me many years of undoing some bad choices I made for myself before I finally found the freedom to sustainable internal beauty and acceptance of what is the best version of myself by nobody’s standards but my own…………………….It’s on us to learn to love our selves and celebrate our unique, one of a kind beauty at all ages as we move through this journey called “life”. Beauty has no meaning without your health………………. #ShamelessSelfie #55 #BeautyStartsFromWithin #AgeComesWithWisdom

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid) on

„Az egészségünk tőlünk függ, így okosan kell döntenünk. Utána kell nézni minden apró információnak, mielőtt bármilyen idegen anyagot tetetnénk a testünkbe” – tanácsolta követőinek.

Pamela Anderson: nem tetszett a látvány

A Baywatch sztárjának egyik ismertetőjegye a szilikonmelle volt, ám már 1999-ben úgy döntött, hogy kiveteti az implantátumait. „Nem tetszett többé. Úgy éreztem, nem néz ki jól. Önbizalomhiányom volt miatta” – mondta a New York Postnak a színésznő. Andersonnak nem volt orvosi problémája az implantátumok miatt, bár a műtét során kiderült, hogy az egyik szilikon bármelyik percben kilyukadhatott volna, így nagyon jó döntésnek tartja, hogy nem halogatta a rekonstrukciós plasztikai műtétet.

View this post on Instagram

Life in the fast lane – @mariotestino

A post shared by Pamela Anderson 🌸 (@pamelaanderson) on

Gisele Bündchen: azonnal megbánta a döntését

Miután a modell 18 hónapig szoptatta mindkét gyermekét, úgy döntött, hogy kés alá fekszik. Szerette volna, ha korrigálják a gyermekszülés után megváltozott melleit. Kisebbek és aszimmetrikusak lettek Bündchen érzése szerint a gyerekek előtti állapothoz képest. „Mindig a testem miatt dicsértek, ezért úgy éreztem, az embereknek elvárásaik vannak felém, amiknek így nem tudok megfelelni” – mondta Bündchen, mi vezetett a plasztikai műtéthez.

„Sportolhatok, étkezhetek egészségesen, ám nem tudok változtatni azon a tényen, hogy a gyerekeim a bal mellemet preferálták jobban szoptatáskor. Semmire sem vágytam jobban, mint arra, hogy ismét egyformák legyenek, az emberek pedig ne tegyenek rám több megjegyzést.” Ám, ahogy életrajzi könyvében is megjegyezte, ahogy felébredt a műtétből, azonnal megbánta. „Úgy éreztem, olyan testben kell élnem, amit nem ismerek többé.”

Olvass tovább!

Forrás: Insider, People
Fotó: Getty Images