Keanu Reeves nem volt hajlandó megríkatni Winona Rydert

2020. június 25.
Mindig is sejtettük, hogy Keanu Reeves igazi lovag. Ezúttal Winona Ryder számolt be arról az esetről, ami szintén ezt támasztja alá. A színész a Drakula forgatásán a rendező határozott utasítására sem volt hajlandó durvaságokat kiabálni a színésznőre, hogy az sírva fakadjon egy jelenetben.

Hiába kérte Francis Ford Coppola rendező határozottan Keanu Reeveset, hogy durva szavakkal sértegesse Winona Rydert, a színész nem volt erre hajlandó az 1992-es Drakula című film forgatásán. Erről a 48 éves színésznő egy interjúban számolt be.

A Keresztapáért Oscar-díjjal jutalmazott rendező azért kérte a férfi stábtagokat, hogy kiabáljanak Ryderre, hogy az érzelmei és a sírása hihetőbb legyen egy jelenetben. „Sírnom kellett a filmben. A szó szoros értelmében. Richard E. Grant, Anthony Hopkins, Keanu… Francis mindegyiküket megkérte, kiabáljanak durván rám, hogy elsírjam magam.”

Coppola 1992-es Bram Stoker-adaptációjában Keanu Reeves játszotta azt a férfi szereplőt, aki beleszeret Ryder karakterébe, míg Anthony Hopkins volt a fő ellenlábasuk. Az ominózus jelenetben Winona Ryder egy ágyon fekszik a Gary Oldman alakította Drakula mellett, aki épp egy halom patkánnyá vált a jelenet szerint. Coppola ezért szerette volna hihetőbbé tenni Ryder sírását. Ám Keanu Reeves megtagadta a sértegetést. 

„Keanu nem ordított velem, Anthony Hopkins sem… a többi már történelem. Nem voltam hajlandó sírni. Pont az ellenkezője történt annak, amit Francis akart.” Ezalatt Coppola maga állt a kamera mögé, folyamatosan üvöltött, és mindennek elmondta a színésznőt, mert továbbra is azt gondolta, hogy ez a legjobb módja annak, hogy sírva fakadjon. 

Hozzá tartozik, hogy ennek ellenére Coppola és Ryder a mai napig barátok. „Francis és én jóban vagyunk már” – mondta Winona Ryder a Times-nak. 

A másik életre szóló barátság, amit Winona Ryder a Drakulának köszönhet, az a Keanu Reeveshez fűződő kapcsolata. Ráadásul azóta még három filmen dolgoztak együtt: 2006-ban a Kamera által homályosan című moziban, 2009-ben a Pippa Lee négy életében, 2018-ban pedig a Végállomás: esküvő című filmben.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images