Keanu Reeves nem volt hajlandó megríkatni Winona Rydert

2020. június 25. |

Mindig is sejtettük, hogy Keanu Reeves igazi lovag. Ezúttal Winona Ryder számolt be arról az esetről, ami szintén ezt támasztja alá. A színész a Drakula forgatásán a rendező határozott utasítására sem volt hajlandó durvaságokat kiabálni a színésznőre, hogy az sírva fakadjon egy jelenetben.

Hiába kérte Francis Ford Coppola rendező határozottan Keanu Reeveset, hogy durva szavakkal sértegesse Winona Rydert, a színész nem volt erre hajlandó az 1992-es Drakula című film forgatásán. Erről a 48 éves színésznő egy interjúban számolt be.

A Keresztapáért Oscar-díjjal jutalmazott rendező azért kérte a férfi stábtagokat, hogy kiabáljanak Ryderre, hogy az érzelmei és a sírása hihetőbb legyen egy jelenetben. „Sírnom kellett a filmben. A szó szoros értelmében. Richard E. Grant, Anthony Hopkins, Keanu… Francis mindegyiküket megkérte, kiabáljanak durván rám, hogy elsírjam magam.”

Coppola 1992-es Bram Stoker-adaptációjában Keanu Reeves játszotta azt a férfi szereplőt, aki beleszeret Ryder karakterébe, míg Anthony Hopkins volt a fő ellenlábasuk. Az ominózus jelenetben Winona Ryder egy ágyon fekszik a Gary Oldman alakította Drakula mellett, aki épp egy halom patkánnyá vált a jelenet szerint. Coppola ezért szerette volna hihetőbbé tenni Ryder sírását. Ám Keanu Reeves megtagadta a sértegetést. 

„Keanu nem ordított velem, Anthony Hopkins sem… a többi már történelem. Nem voltam hajlandó sírni. Pont az ellenkezője történt annak, amit Francis akart.” Ezalatt Coppola maga állt a kamera mögé, folyamatosan üvöltött, és mindennek elmondta a színésznőt, mert továbbra is azt gondolta, hogy ez a legjobb módja annak, hogy sírva fakadjon. 

Hozzá tartozik, hogy ennek ellenére Coppola és Ryder a mai napig barátok. „Francis és én jóban vagyunk már” – mondta Winona Ryder a Times-nak. 

A másik életre szóló barátság, amit Winona Ryder a Drakulának köszönhet, az a Keanu Reeveshez fűződő kapcsolata. Ráadásul azóta még három filmen dolgoztak együtt: 2006-ban a Kamera által homályosan című moziban, 2009-ben a Pippa Lee négy életében, 2018-ban pedig a Végállomás: esküvő című filmben.

Olvastad már?

Miért sokkol mindenkit, hogy Keanu Reeves korban hozzáillő nőt választott?

Miért sokkol mindenkit, hogy Keanu Reeves korban hozzáillő nőt választott?

A világ egyik fele ledöbbent, amikor nemrégiben Keanu Reeves kéz a kézben jelent meg barátnőjével, Alexandra Granttal a LACMA Art + Filmgála vörös szőnyegén. Zavarba ejtő volt, hogy a kommentek szerint a legnagyobb megrökönyödést az váltotta ki, hogy ez az 55 éves, vonzó, sikeres férfi egy hasonló korú párt választott.

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok