Chadwick Boseman utolsó tweetje minden idők leglájkoltabb bejegyzése lett

2020. szeptember 01.
A bejegyzést, melyben bejelentették Chadwick Boseman, a Fekete Párduc 43 éves főszereplőjének halálát, több mint hatmillióan lájkolták a Twitteren. Még soha ennyien nem lájkoltak egyetlen tweetet sem a közösségi oldal történetében.

A közösségi oldal is igazolta: minden eddigi rekordot megdöntött „a királyhoz méltó bejegyzés”, és a Twitter történetének legtöbb lájkot kapó posztja lett, amelyet Chadwick Boseman oldalán tettek közzé arról, hogy a színész az elmúlt négy évben harmadik stádiumú vastagbélrákkal küzdött, míg végül állapota súlyosbodott, és négyes stádiumba lépett. 

Chadwick Bosemant legtöbben a Fekete Párduc főszerepéről ismerik, amelyben King T’Challát alakította, de nem ez volt a színész egyetlen jelentős szerepe. Játszott A 42-es című sportfilmben és a Marshall – Állj ki az igazságért című jogi drámában is például. A betegsége alatt is végig dolgozott. 43 éves volt.

„Igazi harcosként Chadwick kitartóan dolgozott, és rengeteg olyan filmet készített az elmúlt években, amelyeket olyan nagyon szerettek. A Marshalltól a Da 5 Bloodsig rengeteget alkotott, mindezt számtalan műtét és kemoterápiás kezelés alatt és között – áll a közleményben. – Karrierje legnagyobb megtiszteltetése volt, hogy életre kelthette King T’Challát a Fekete Párducban.”

Korábban a Twitter legtöbb lájkot elérő posztja Barack Obama 2017 augusztusi bejegyzése volt, azt 4,3 millióan lájkolták. Az a bejegyzés a charlottesville-i autós támadás után született, amikor Heather Heyer aktivistát meggyilkolták, és a rasszizmus ellen szólalt fel a volt amerikai elnök.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images