Hírességek, akik 40 éves kor felett lettek terhesek

2020. augusztus 24.
A fejlett orvostudománynak hála ma már egyre többen vágnak bele a gyerekvállalásba 40 éves kor felett is.

Chloë Sevigny

Idén májusban született meg Chloë Sevigny első gyermeke. A 45 éves színésznő és párja, Sinisa Mackovic januárban jelentették be a terhesség hírét, a baba pedig végül a tavaszi koronavírus-járvány kellős közepén született meg. Sevigny egyébként még 2006-ban a W Magazine egyik interjújában úgy nyilatkozott, hogy fiatalos külsejét annak köszönheti, hogy nincs gyermeke: „A kisbaba könnyel, verejtékkel és stresszel jár, ami meglátszik a testen. Ezért lehet az, hogy az emberek azt mondják, mikor meglátnak, hogy miért tűnsz még mindig olyan fiatalnak? Úgy vélem, nem szerencsés, ha valakinek a harmincas éveiben lesz gyermeke, és nem a húszas éveiben.” Úgy tűnik, végül Chloë Sevigny-nek is csak a megfelelő párra volt szüksége ahhoz, hogy belevágjon a gyermekvállalás.

Ezt olvastad már?

Cameron Diaz

Cameron Diaz és férje, Benji Madden január harmadikán jelentették be az Instagramon, hogy szülők lettek, megszületett ugyanis első gyerekük, egy kislány. Érdekesség, hogy a színésznő korábban többször is nyíltan beszélt arról, hogy nem szeretne gyereket vállalni. Egy 2014-es interjúban például így nyilatkozott: „Egy gyerek rengeteg munka. Hogy legyen egy másik élet a sajátom mellett, amiért felelős vagyok – nekem ez nem menne.” Nem sokkal ezután azonban rátalált a szerelem, hozzáment Benji Maddenhez, és végül 47 évesen mégis csak édesanya lett belőle.

Brigitte Nielsen

Brigitte-Nielsen

A színésznő 2018-ban, 54 éves korában jelentette be, hogy az ötödik gyerekével várandós. Nielsennek korábban négy fia született három különböző apától, a legidősebbik gyerek pedig már 35 éves is elmúlt. Az ötödik gyerkőc 2018 júniusában született meg, kislány lett, a Frida nevet kapta, és ő a színésznő és a nála 15 évvel fiatalabb férje, Mattia Dessi első közös gyereke.

Alanis Morissette

Alanis-Morissette

Az énekesnő 2019-ben, 44 évesen jelentette be, hogy a harmadik gyermekével várandós. Alanis Morissette-nek és férjének, Mario Treadwaynek ekkor már volt egy nyolcéves fia és egy egyéves lánya is. A Winter Mercy Morissette-Treadway nevet kapó kisfiú 2019 augusztusában született meg. Az énekesnő korábban nyíltan beszélt szülés utáni depressziójáról is, amelytől mindkettő gyermeke születése után szenvedett. „Vannak napok, amikor az is lehetetlen feladatnak tűnik, hogy megmozduljak. Tudom, mikor a szemébe nézek egy nőnek, aki szintén keresztülment a szülés utáni depresszión, mit érez – anélkül, hogy egy szót szólna. Arra gondolok, hogy mennyire sajnálom, hogy másnak is át kell ezt élni.”

Rachel Weisz

Rachel-Weisz

A színésznő is 2018-ban, 48 évesen jelentette be, hogy férjével, Daniel Graiggel az első közös gyermeküket várják. Ekkor egyébként már mindketten szülők voltak, hiszen Weisznak már volt egy 13 éves fia, míg Craignek egy 26 éves lánya. A párnak végül 2019 őszén született meg a kislánya, akinek a nevét azóta sem árulták el.

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images, Profi media