Harry és Meghan visszafizeti az adófizetők pénzét

2020. szeptember 11.
Harry és Meghan Markle 2,4 millió fontot (több mint 958 millió forintot) költött a brit adófizetők pénzéből windsori otthonuk felújítására. Sussex hercegi párja, miután függetlenedett a királyi családtól, most visszafizeti ezt az összeget.

A sussexi hercegi pár szóvivője közölte, hogy Harry visszafizette ezt az összeget adomány formájában abba az alapba, amelyet az adófizetők pénzéből különítenek el a királyi család számára. Az adomány „teljesen fedezi a Frogmore Cottage-on végzett minden szükséges felújítás költségét”, áll a közleményben. Harry és Meghan windsori otthona London nyugati részén volt, közel II. Erzsébet kastélyához. 

Harry és Meghan Markle szóvivője kiemelte, hogy Frogmore Cottage ezután is a pár angliai otthona marad, itt tartózkodnak majd, amikor az Egyesült Királyságba látogatnak. 

A királyi könyvelők számításai szerint 2019-ben 2,4 millió fontot költöttek a ház felújítására. Ebbe szerkezeti munkák, új padló és a vezetékek, csövek cseréje is bele tartozott. Harry és Meghan egyet értett abban, hogy vissza kell fizetniük ezt az összeget, miután lemondtak a brit királyi családban betöltött pozíciójukról idén márciusban. 

A pár nemrég a kaliforniai Santa Barbarában vásárolt új otthont magának, a napokban pedig bejelentették, hogy a Netflixszel kötött szerződés értelmében filmeket gyártanak produkciós cégükkel a szolgáltató számára.

Olvastad már?

Forrás: Time
Fotó: Getty Images