Kik lesznek Harry és Meghan szomszédai Santa Barbarán?

2020. augusztus 14.
Sussex hercegi párja megvásárolta első közös, saját otthonát, ami egy következő lépés a brit királyi családtól való függetlenedésben. Természetesen nem akárhol vettek házikót, hanem az úgynevezett amerikai Riviérán, a hollywoodi hírességek egyik kedvelt helyén, Santa Barbarán. De kik lesznek Harry és Meghan szomszédai, és vajon be tud-e illeszkedni Harry a Buckingham-palotától merőben eltérő környezetben?

2011-ben látogatott el a varázslatos tengerparti városba, Santa Barbarába Vilmos herceg és Katalin. Akkor azt mondta a herceg, „édesapám, a walesi herceg és a testvérem, Harry, sárgultak az irigységtől, mikor elmondtam nekik, hogy ma ide tartok”. Akkor még nem sejthette, hogy nem egészen egy évtized múlva kisöccse ezen a helyen vásárolja meg családja első saját otthonát, miután függetlenedik a királyi családtól.

Normális élet az amerikai Riviérán?!

Harry és Meghan ugyanis a hírek szerint az amerikai Riviérának is nevezett tengerparti részen vett egy tíz millió dolláros családi otthont. „Ez az a hely, ahol fel szeretnék nevelni Archie-t. Ahol reményeik szerint olyan normális életet élhetnek, amennyire csak lehetséges” – állt a szóvivőjük közleményében.

Kérdéses persze, hogy hetedikként a brit trónöröklési sorban, ráadásul Kaliforniában mennyire élvezheti a szó köznapi értelmében vett normális életet Archie. Ám földrajzilag Santa Barbara alapvetően tökéletes lakóhely a királyi családtól anyagilag (nagyjából) független szüleinek: a családi fészek a Csendes-óceán és a Santa Ynez-hegység között helyezkedik el, egy órányi autóútra Los Angelestől, ahol Meghannek még mindig vannak érdekeltségei, és egy órányi repülőútra a Szilícium-völgytől, ami Harry számára lehet fontos, miután a Google tavalyi konferenciáján beszédet is mondott, emellett több techmogullal is tárgyalt. Persze ettől még nem feltétlenül hívják meg a Padaro Beach Grillbe, Santa Barbara hírességek körében egyik legnépszerűbb helyére, ahol a Facebook-alapító Mark Zuckerberget is rendszeresen látják.

Olvastad már?

Ismerősök a szomszédban

A párnak természetesen nem kell magányosan töltenie az estéket, számos barátjuk él a környéken. Oprah Winfrey például, aki Harry és Meghan 2018-ban tartott esküvőjére is hivatalos volt, és akivel Harry egy dokumentumsorozaton dolgozik a mentális egészségről, több ingatlant is birtokol Santa Barbarán, köztük egy 100 millió dolláros villát, amelynek a neve Promised Land (Ígéret Földje).

Katy Perry Santa Barbarán született, és ugyan felmerült, hogy gyermekük születése után vőlegényével, Orlando Bloommal Ausztráliába költöznének, a napokban őket is eladó ingatlanok megtekintése közben látták. Elsőre nem gondolnánk, pedig több közös pont is van Perry és Bloom, valamint a hercegi pár között. Misha Nonoo olasz divattervező, Meghan közeli barátja (akinek esküvőjén mindkét pár részt vett tavaly), valamint Ellie Goulding énekesnő egyaránt jóban van Katy Perryvel is, így nem lenne meglepő, ha olyan hírek érkeznének, hogy az énekesnő és a hercegné összebarátkozott.

Nem hagyhatjuk ki Santa Barbara másik nagyon híres lakóját, Ellen DeGenerest és feleségét, Portia de Rossi színésznőt sem, ők is több házat birtokolnak a környéken. Ellen és Meghan régóta ismerik egymást, a televíziós személyiség volt az, aki meggyőzte az akkor még színésznő Markle-t, hogy fogadja örökbe első menhelyi kutyáját, Bogartot.

Az egyik első személy, akivel a kis Archie tavaly nyáron találkozott, DeGeneres volt („Etettem Archie-t, a kezemben fogtam Archie-t. Tökéletesen kerek feje van” – mondta talk show-jában Ellen DeGeneres), így biztosan meghívja majd Harryt is, hogy megmutassa legújabb ingatlanbefektetését, egy 3,2 milliós villát, amit két 18. századi, Surrey-ból Santa Barbarába szállított istálló átalakításával alkottak. 

Kikkel barátkozhat Archie?

A kis Archie-nak sem kell barátok nélkül felnőnie, rengeteg kisgyerekes híresség él Santa Barbarán. Az Oscar-díjas Natalie Portman és családja is itt él két kislányával, akik nem sokkal idősebbek Archie-nál. Ashton Kutcher és Mila Kunis két kisgyereke is biztosan kiugrik majd a bőréből, ha áthívhatják játszani a kis herceget. Ráadásul a színészházaspár már jó barátja Harry unokatestvérének, Beatrix hercegnőnek, Kutcher pedig a Facebookon is áradozott korábban Meghanről, példaképnek nevezve őt.

Mit szólnak a helyiek?

Bár a Santa Barbarán élők büszkék rá, hogy képesek nyugodtak maradni, ha egy hírességgel futnak össze, legyen az Bo Derek színésznő vagy Jeff Bridges, ahogy a szupermarket polcai között keresgél, azért ők is szeretik a pletykákat. A helyi édesanyákat összegyűjtő Facebook-csoportban például máris hatalmas izgalommal várják, hogy a hercegi pár odaköltözzön, és azt várják, hogy Harry nemsokára feltűnik a helyi lovaspóló klubban (ahol bátyja játszott is egy keveset pár évvel ezelőtti látogatása alkalmával). 

Sokan felhúzták a szemöldöküket a hírre, hogy Harry és Meghan egy olyan álmos várost választott lakóhelyéül, mint Santa Barbara, amit a gazdag nyugdíjasok egyik kedvenc célpontjának tartanak. A vélemények szerint ez egyáltalán nem Harryre jellemző döntés volt, ám a párt közelről ismerők szerint tudatosan tettek így, hogy „lelassulhassanak, egymásra figyelhessenek, az érzéseikre és azok kifejezésére”.

Bár Santa Barbara nem fogható London vagy Los Angeles pezsgő kulturális életéhez, Meghan és Harry azért biztosan nem unatkozik majd. Meghan édesanyja, Doria Raglan biztosan szívesen vigyáz majd Archie-ra, mialatt a pár beugrik a Santa Barbarai Nemzetközi Filmfesztiválra, vagy ellátogat a közeli Hearst-kastélyba, ha szeretné magát Windsorban érezni magát egy rövid időre a herceg.

Olvass tovább!

Forrás: The Telegraph
Fotó: Getty Images, Unsplash