Angelina Jolie első könyvével a fiatalokat tanítja jogaikról

2020. október 17.
Angelina Jolie az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezettel közösen ad ki könyvet, hogy így segítse és bátorítsa a fiatalabb generációkat abban, hogy minél többet tudjanak a jogaikról, amikor az igazságtalanságokkal szemben állnak ki. Ez a színésznő első könyve.

A szabad véleménynyilvánítástól a rasszista diszkrimináción át a környezetvédelemig és jogokig, bárminemű igazságtalansággal szemben fontos, hogy ismerjék a fiatalok a jogaikat. Erre szólít fel Angelina Jolie első könyvének címe is: Know Your Rights (And Claim Them). A színésznő a gyerekeket szeretné segíteni a tőle telhető legjobb módon, hogy megtanulják és megismerjék jogaikat, hogyan állhatnak ki azért, amiben hisznek, ugyanakkor védhetik meg magukat. 

angelina-jolie-elso-konyv

A könyvet az Anderson Press könyvkiadó jelenteti meg, a tizenéveseket célozva meg a kötetettel. Angelina Jolie szándékai szerint a könyv felvértezi a gyerekeket az álhírekkel és jogi visszaélésekkel szemben. 

A könyv ötlete a Black Lives Matter tüntetések nyomán született meg a 45 éves színésznőben. A megvalósításban Geraldine Van Bueren segítette, aki az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának dolgozott. 

View this post on Instagram

We are excited to announce that we are collaborating with Angelina Jolie on a book for teenagers, with the vision for all young people to know and be able to claim their rights, no matter who they are or where they live.  “Today we have youth engaged and ready to fight. But many struggle with misinformation from adults, a lack of awareness of their rights, and a lack of knowledge of how to use the specifics of their rights, applying them to the country and circumstances in which they live. We need to give them the tools to strengthen their fight and empower them,” Angelina Jolie said. ‘Know Your Rights (And Claim Them)’ will be published in September 2021 internationally.

A post shared by Amnesty International 🌎 (@amnesty) on

„A fiatalok elszántak és készek a harcra. Ám sokan téves információkat kapnak a felnőttektől, keveset tudnak a jogaikról, hogyan használják azokat, hogyan alkalmazzák azok között a körülmények között, ahol élnek – mondta első könyvéről Jolie. – Olyan eszközöket kell adnunk nekik, amik erősítik őket a harcban, és felvértezi őket. Az Amnesty International, Geraldine és én reméljük, hogy ez a könyv a fiatalok kezében segít eligazodni nekik. Nemcsak információt ad nekik, de tettekre is sarkallja őket.”

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Getty Images