Penélope Cruz: „Dühít, hogy a nők testéről még mindig tabu beszélni”

2021. március 12.
A színésznő szerint ideje, hogy ne váljunk idegessé az olyan szavak hallatán, mint menstruáció, szülés utáni depresszió és menopauza.

A nők testét még mindig rengeteg tabu veszi körül Penélope Cruz szerint, ami a tisztelet hiányából fakad. A 46 éves színésznő úgy véli, sokkal többet kellene beszélnünk a női egészségről, hogy végre ne legyünk idegesek, ha felmerül ilyen téma. „Sok ezek közül a hormonokhoz kapcsolódik. A hormonok irányítják a világot” – mondta Penélope Cruz.

penelope-cruz-no-test-velemeny

„Vannak olyan időszakai egy nő életének, amelyeket fel kell ismerni és meg kell érteni. Túl sok tabu övezi a női testet, és legalább ekkora mértékben érződik a tisztelet hiánya – mondta a színésznő. – Az olyan szavak, mint menstruáció, szülés utáni depresszió, menopauza még ma is idegességet váltanak ki, ha szóba kerülnek a vacsoraasztalnál. Még ha csupán nők vannak jelen, akkor is. Ha pedig férfiak ülnek amellett az asztal mellett, a hangulat pattanásig feszültté válik.”

„A társadalom tabuként kezeli ezeket, és én személy szerint nagyon mérges vagyok emiatt” – jelentette ki Penélope Cruz, aki szerint a #MeToo mozgalom egyik fontos feladata lenne, hogy ezekről a témákról is beszéljünk. „Minden, amit az interjúkban kérdeznek, arra vonatkozik, mi változott az üzletben az elmúlt években, hogyan hatott a mozgalom az egyenlőségre és a nőkkel szembeni tiszteletre. Persze, hogy érződik némi fejlődés, ám ez csak a kezdet” – tette hozzá Cruz, aki a kezdetektől fogva támogatja a nőkkel szembeni visszaélések ellen küzdő mozgalmat.

Forrás: Evening Standard Fotó: Getty Images

A Marie Claire friss lapszámában exkluzív interjút olvashatsz Penélope Cruzzal!

marieclaire-2021/2Miről olvashatsz még a magazinban?