II. Erzsébet rasszizmus elleni coachot alkalmaz

2021. március 24.
A királynőnek feltett szándéka, hogy érzékenyítse a brit királyi családot az emberek sokféleségének ügyében, így egy olyan coachot alkalmaz, aki megtanítja a családtagokat, hogyan ne legyenek rasszisták.

Úgy tűnik, a brit királyi család, de legalábbis II. Erzsébet királynő elkezdte komolyan venni a rasszizmus problémáját az angol királyi ház tagjai között, amelyre legutóbb Meghan Markle és Harry herceg Oprah Winfrey-nek adott interjúja hívta fel a világ és a rokonok a figyelmét. A hírek szerint II. Erzsébet egy olyan coachot alkalmaz, aki felkészíti a brit királyi család tagjait arra, hogyan legyenek érzékenyebbek a sokszínűség iránt, ami a bőrszínt, szexualitást és fogyatékosságot illeti.

erzsebet-kiralnyo-rasszizmus-coach

A Buckingham-palotában (a királynő lakhelye), a Clarence-házban (Károly herceg és Kamilla hercegnő rezidenciája) és a Kensington-palotában (Vilmos és Katalin otthona) is tartanak tréninget, amely olyan gyakorlatokból áll majd, amelyek elmagyarázzák és megmutatják a monarchia tagjainak, hogyan fejlődhetnek például, amikor a rasszizmus témájában nyilvánosan állást foglalnak. 

Történelmi tény, hogy a monarchia egész intézménye a rasszizmuson nyugszik, hiszen gyarmatosítás alapozta meg a királyi család hatalmát és nagyságát. Ám a korábbi kritikák nyomán még ilyen apró lépéseket sem láthattunk válaszul, mint amilyet most elindított II. Erzsébet, így ez az Oprah-interjú kétségtelen sikerének tekinthető, apró győzelemnek a rasszizmus felett. 

„Ez egy olyan ügy, amelyet nagyon komolyan veszünk – áll a palota sajtóközleményében. – Mindig fejlődhetünk. Nem félünk attól, hogy új módszereket próbáljunk ki ennek érdekében. A munka már elkezdődött, és az egész család támogatja.”

Az Oprah Winfrey-nek adott interjújában Megha Markle felidézte, amikor mentális problémái megoldásához nem kapott segítséget a Buckingham-palotától, ahogy azt is, a családtagok aggódtak Harry születendő gyermekének bőrszíne miatt. Harry herceg és Meghan Markle azonban azt leszögezte, hogy nem II. Erzsébet vagy férje, Fülöp herceg volt az, aki megjegyzéseket tett Archie bőrszíne miatt. 

Az interjú után pár nappal II. Erzsébet hivatalos közleményt adott ki, amelyben bocsánatkérés nem szerepelt. Vilmos herceg pedig annyit fűzött hozzá: „Mi egyáltalán nem vagyunk rassziszta család.”

Forrás: Marieclaire.com.au Fotó: Getty Images

Olvastad már?