David Beckham 46 éves lett, de nem fog rajta az idő!

2021. május 02.
David Beckham 1975. május 2-án született London külvárosában, és már kamaszként egy menő focicsapatban kezdett játszani. Szerencsecsillaga azóta is fényesen ragyog, élete tele van feledhetetlen pillanatokkal. Ezekből hoztunk jó párat!

Május 2-án ünnepli születésnapját David Beckham, aki nem akkor került reflektorfénybe, amikor feleségül vette az egykori Spice Girlt, Victoriát, hiszen focistaként érdemelte ki az egész világ figyelmét: tudtad, hogy még egy büntetőrúgás is viseli a nevét? A focista jó ideje már nem a góljaival szerzi a hírnevet, hiszen igazi stílusikonná vált: rengetegen álmodnak arról, hogy nekik is kijut a Beckham-életérzésből.

david beckham fotok elete

Beckham és a foci

A Manchester United már 16 évesen felfigyelt rá, és a fociguruk nem tévedtek: fantasztikus tehetséggel jött a világra, rövid időn belül igazi futballsztárrá nőtte ki magát. Később játszott a spanyol Real Madridban, a Los Angeles-i L.A. Galaxyban, Olaszországban a Milan csapatában, Franciaországban pedig a Paris Saint Germain csapatát erősítette. Az angol válogatott kapitányaként 59 alkalommal lépett pályára. Focikarrierje 20 éven át tartott, 2013-ban hagyott fel a hivatásos sporttal. Az egyik legjobban fizetett játékosként tartják számon, mezén a 7-es számot viselte, ezért kapta lánya is a Harper Seven keresztnevet.

David Beckham 1993-ban, a Manchester United játékosaként

David Beckham 1993-ban a Manchester United játékosaként

David Beckham és a szépségipar

Nemcsak góljai, hanem szerencsés testi adottságai miatt is sokan felfigyeltek rá, elsőként Giorgio Armani csapott le rá reklámarcként, és egyáltalán nem nyúlt mellé, óriási sikerrel zárult a kampány, amit David Beckhamre alapoztak. A férfi fehérneműk mellett parfümmárkát is népszerűsít, 2015-ben az amerikai People magazin a világ legvonzóbb férfijának választotta. Később piacra dobta a saját nevével fémjelzett parfümmárkát, és a modellkedéssel a mai napig sem hagyott fel.

Beckham Armani

David Beckham és az üzleti élet

Hiába vonult vissza focistaként immár 8 éve, a pénz azóta is dől hozzá: saját focicsapata, az Inter Miami CF az amerikai bajnokságokon versenyez, és alapított egy sportmenedzsmenttel foglalkozó céget is. Fő bevételi forrása továbbra is a szponzorokkal kötött szerződésekből származik: az egyik cipőmárkával például élethosszig tartó szerződést írt alá 2003-ban, így sorra születnek az új, róla elnevezett sportcipő-kollekciók.

David Beckham

David Beckham és a család

A focilegenda 1999-ben kötött házasságot Victoria Adamsszel, az egykori Spice Girllel. A fáma szerint David a tévében látta először Victoriát, és akkor azt mondta az egyik csapattársának, hogy ezt a nőt nyomban feleségül venné. Kívánsága teljesült, világra szóló ceremónia keretében mondták ki egymásnak a boldogító igent. Az örök hűségről szóló fogadalmukat sokan kétségbe vonják, akárhogy is, a pár több mint két évtizede együtt van, valószínűleg nemcsak a jóban, hanem a rosszban is. Négy gyermekük (3 fiú és 1 lány) született, mindegyikük különleges nevet kapott: Brooklyn arról a New York-i városnegyedről kapta a nevét, ahol vélhetőleg megfogant, őt követi Roemo, azután pedig Cruz gyarapította a családot. Ő azért kapott spanyol nevet, mert abban az időben a családfő a Real Madridban játszott. Egyetlen kislányuk, Harper Seven neve egyik részét Victoria Beckham kedvenc írója (Harper Lee) után kapta, második része pedig David Beckham 7-es mezének állít emléket.

David Beckham harper seven

David Beckham és a tetoválások

Szinte nincs is szabad felület Beckham testén, annyi tetoválás került már rá. Az ötvennél is több tetkót büszkén viseli, ezek nagy része ugyanis Victoriához és a gyerekekhez kapcsolódik. A bal alkarjára szanszkrit nyelven varratta magára a felesége nevét, amit a tetováló elvétett: David karján tehát az áll szanszkritül, hogy Vihctoria. Életrajzi könyvében az egykori középpályás azt meséli, hogy a tetoválások iránti szenvedélye Brooklyn születésével hatalmasodott el: „Amikor engem látsz, tetoválásokat látsz. Ezek fejezik ki legjobban, mit érzek Victoria és a srácok iránt. Mi mindannyian egyek vagyunk.”

Beckham David tetovalas

David Beckham és a jótékonyság

Pénz, hírnév és csillogás – mindezek ellenére David Beckham nem felejtette el, hogy London külvárosából indult, ezért mindig is fontosnak tartotta, hogy segítsen azoknak, akik nála nehezebb helyzetben élnek. Amint szert tett egy kis hírnévre, máris csatlakozott a UNICEF-hez, 2005-től pedig az ENSZ jószolgálati nagyköveteként tevékenykedik, és főként gyerekek megsegítésén dolgozik. Fontos szerepet tölt be ezek mellett a sport és az egészséges életmód népszerűsítésében, valamint részt vállal az AIDS elleni küzdelemben is.

Fotók: Getty Images

Ezt láttad már?