Meghalt II. Erzsébet egyik új kiskutyája

2021. május 23.
Újabb veszteség érte II. Erzsébet királynőt. Meghalt egyik öt hónapos kiskutyája, Fergus, akit akkor kapott ajándékba, amikor Fülöp herceg utoljára kórházban volt.

Öt hónapos volt az a dorgi (corgi és dakszli keverék kutya), melyet Erzsébet királynő egy másik hasonló fajtájú kutyával együtt ajándékba kapott, amikor férje, Fülöp herceg több hetet töltött kórházban halála előtt. A most meghalt kutya a nevét a királynő egyik unokatestvéréről, Fergus Bowes-Lyonról kapta, aki az első világháború idején hunyt el 1915-ben. A másik kutyát Muicknak nevezték el, ami Erzsébet kedvenc helye a Balmoral-kastélyban. Ez a királynő legkedvesebb skóciai rezidenciája.

erzsebet-kiralyno-kutya-halal

Sok veszteséget hozott a 2021-es év eddig a 95 éves királynő számára. Áprilisban hunyt el férje, Fülöp herceg 99 éves korában, majd nem sokkal utána követte őt régi barátja és lóversenyekkel kapcsolatos tanácsadója, Sir Michael Oswald, aki 86 éves volt.

II. Erzsébet utolsó corgi-dakszli keverék kutyája, Vulcan tavaly decemberben halt meg. A királynő köztudottan rajongott a fajtáért, egészen 18 éves kora óta, amikor az első corgiját kapta. A legtöbb kutyája az első corgijának leszármazottja volt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanity Fair (@vanityfair)

2016-ban pózolt a Vanity Fair címlapján II. Erzsébet a kutyáinak akkor még népes csapatával a 90. születésnapja alkalmából. Annie Leibovitz fotóin Vulcan mellett még Candy, Holly és Willow nevű kutyusa is látható. „A legmeghatóbb dolog az volt a fotózáson, hogy az egész az ő ötlete volt – mondta Leibovitz a kép készítésének körülményeiről. – Ő szerette volna, ha az unokái, dédunokái, férje, Fülöp herceg, lánya, Anna hercegnő és a corgijai is szerepelnek vele.”

Forrás: ET Online Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!