Britney Spears végre megszólalt és sokkoló dolgokat mesélt az apjáról

2021. június 24.
Az évekig tartó találgatások után végre kiderült: a rajongóknak és a #FreeBritney mozgalomnak tényleg igaza volt, Britney Spearst valóban "fogva tartja" a saját apja. Tegnap volt az első alkalom, hogy az énekesnő saját szavaival mondhatta el, hogy mi minden történt vele az elmúlt években.

Britney Spears néhány hónappal ezelőtt ismét eljárást indított az apja ellen a gondnokság megszüntetéséért, a tegnapi nap pedig végre eljött az idő, hogy az énekesnő saját maga is felszólaljon – ha csak virtuálisan is – a Los Angeles-i bíróságon. Spears nem csak számos megdöbbentő részletet mesélt el a gondoság alatt töltött 13 évéről, de mindenki számára nyilvánvalóvá tette azt is, hogy végre vissza szeretné venni az irányítást a saját élete felett. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legsokkolóbb kijelentéseit.

free_britney

Britney Spears támogatói a Los Angeles-i bíróság előtt

Egyáltalán nincs jól

Hiába töltöttek fel az Instagram-oldalára rendszeresen táncolós és mosolygós videókat róla, az énekesnő most végre bevallotta, hogy mindez csak hazugság volt, egy kép, amit a külvilág felé kellett mutatnia.

„Hazudtam, amikor azt mondtam az egész világnak, hogy minden rendben van és boldog vagyok. Hazugság volt. Tagadásban voltam. Sokkos állapotban vagyok és traumatizált. Most az igazat mondom: nem vagyok boldog. Nem tudok aludni. Nagyon dühös vagyok, ez kész őrület. Depressziós vagyok, minden nap sírok.”

Fogamzásgátlásra kényszerítik

Az énekesnő elmondta, hogy szeretne még egy gyereket, de a gondnokai nem engedik, hogy orvoshoz menjen és eltávolíthassa a fogamzásgátló spirálját. Sőt, állítása szerint a barátjával, Sam Asgharival is szeretett volna összeházasodni, de ez sem engedték neki. Asghari egyébként egy #FreeBritney feliratú pólót viselt a meghallgatás napján egy Instagram-sztoriba posztolt fotón.

„Ez a gondnokság sokkal többet árt nekem, mint használ. Megérdemlem, hogy legyen saját életem. Egész életemben keményen dolgoztam. Megérdemelnék két-három éves szünetet, hogy végre azt tehessem, amit szeretnék” – mondta Spears.

Szabad akar lenni

„Szükségem van a segítségükre” – mondta Spears, arra kérve a bírót, hogy szüntessék meg a gondnokságot anélkül, hogy bármilyen külön elbírálásnak vetnék alá ügyét, amiben megvizsgálnák, valóban alkalmas-e arra, hogy önálló döntéseket hozzon az őt érintő ügyekben. Majd azt is elmesélte, hogy a gondnokai hetente kétszer tartottak találkozókat, amiken a vagyonáról és szabadságáról „alkudoztak”.

„Nincs rendben, hogy olyan dolgokra kényszerítenek, amiket nem akarok. Őszintén, be kéne perelnem őket, amiért megfenyegettek és azt mondták, ha nem megyek el heti kétszer ezekre a találkozókra nem adják oda a pénzem. Nem akarom tovább ezt csinálni. Nem ilyen bánásmódot érdemlek.”

Szeretné, ha a nyilvánosság hallana az ügyéről

„Ügyesen kiszipolyozták az életemet” – Spears elmondta, hogy bár a gondokai azt akarták, hogy a meghallgatása zárt ajtók között történjen és a leirat se kerülhessen nyilvánosságra, ő kifejezetten szeretné, ha végre meg tudná a világ, hogy mi történik vele. „Úgy gondolom, hogy nyílt bírósági tárgyalásra van szükség, hogy meghallassák, mit akarok mondani.”

Emberkereskedelemhez hasonlította a vele történteket

Azt mondta, hogy miután „megbukott” egy pszichiátriai teszten, a gondnokai arra kényszerítették, hogy havi 60 ezer dollárért kifizessen azért, hogy egy Beverly Hills-i házban éljen és ott részt vegyen „egy kisebb rehabon”. Eközben arra is kényszerítették, hogy dolgozzon, de nem férhetett hozzá a bankkártyájához, a pénzéhez, a telefonjához vagy az útleveléhez.

„Egy dolog hasonlítható ehhez és azt úgy hívják, hogy emberkereskedelem”– mondta Spears, és hozzátette, hogy 24 órás állandó megfigyelés alatt kellett állnia, még akkor is, ha éppen átöltözött. Ha pedig megszegte a szabályokat, például késett egy találkozóról vagy a munkából, azzal büntették, hogy nem engedték találkozni a gyerekeivel vagy a barátjával.

Még a saját terapeutája sem hitt neki

Amikor közölte, nem akar többé Las Vegasban fellépni, a gondokai a terapeutájának telefonon bizonygatták, hogy nem szedi a gyógyszereit és furcsán viselkedik a próbákon. Spears szerint hiába volt mindez hazugság, a terapeuta másnaptól kezdve lítiumot írt fel neki, és leállították azokról a gyógyszerekről, amiket évek óta szedett. Azt mondta, a lítium sokkal erősebb volt, mint a korábbi gyógyszerei, emiatt folyamatosan részegnek érezte magát és senkivel sem tudott rendesen beszélni.

„Még az anyámmal vagy az apámmal sem tudtam normálisan beszélni” – mondta, hozzátéve, hogy folyamatosan ápolók figyelték a saját otthonában, hogy rendesen szedi-e a gyógyszert. „Hat különböző nővér volt az otthonomban, és egy hónapon keresztül nem engedték, hogy bárhová elmenjek.”

Az apjának börtönben lenne a helye

Spears úgy fogalmazott, hogy az apja 100 000 százalékig imádta, hogy minden joga megvan bántani a lányát. „Az apámnak és bárkinek, aki szerepet vállalt ebben a gondnokságban és a felügyeletemben, aki szerepet játszott a büntetésemben, börtönben kéne lennie.”

Az egész családja részt vett benne

Az énekesnő kitért a családjára is, egészen pontosan a húgára, Jamie Lynn Spearsre, a bátyjára Bryan Spearsre, és az anyjára Lynne Spearsre.

„Ha teljesen őszinte akarok enni, legszívesebben az egész családomat beperelném. Szeretném megosztani a világgal a történetemet, hogy tudják, mit tettek velem, ahelyett, hogy tovább hallgatnék, amiből csakis ők profitálnak. Annyira mérges vagyok, minden nap sírok. Azt mondták, hogy nem szabad lelepleznem az embereket, akik ezt tették velem.”

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Image

Olvass tovább!