Nézni is nehéz: Britney Spears továbbra sem lehet szabad

2021. július 05. |

Egy héttel az énekesnő drámai tanúvallomása után, melyben bántalmazónak nevezte a gondnokságot, mely alá tizenhárom évvel ezelőtt helyezték, a bíróság úgy döntött, hogy Britney Spears továbbra is marad apja felügyelete alatt.

A Los Angeles-i bíróság elutasította Britney Spears keresetét, melyben kérte, hogy szüntessék meg édesapja gondnokságát az élete felett. Bár egy héttel azután döntött így a bíróság, hogy az énekesnő érzelmes beszédet mondott, melyben bántalmazónak nevezte a tizenhárom éve hozott döntést, nem a 39 éves Britney Spears kritikájára válaszoltak ezzel az ítészek. 

britney-spears-gondnoksag-itelet

Az énekesnő ügyvédei 2020 novemberében nyújtottak be hivatalos kérvényt, melyben azt kérték, mozdítsák el a gondnoki pozícióból az énekesnő édesapját, Jamie Spearst, mivel – ahogy fogalmaztak – az énekesnő fél tőle. Tavaly ősszel Brenda Penny, a Legfelsőbb Bíróság bírája elutasította Jamie Spears elmozdítását, és egy bizalmi társgondnokot nevezett ki inkább. A mostani ítélet csupán ezt a döntést erősítette meg, és hangsúlyozta, hogy továbbra is az édesapja Britney Spears egyik gondnoka. 

Az ítéletet megelőző héten Britney Spears először szólalt meg a bíróságon, és mondta el, hogy meg akarja szüntetni az éltetét és pénzét kontrolláló 13 éve tartó gondnokságot. „Csak vissza akarom kapni az életem” – mondta az énekesnő. 

Britney Spears elmondta, hogy akarata ellenére kellett dolgoznia, és használnia kellett fogamzásgátló eszközöket, holott gyermeket szeretne. Azt is hozzátette, hogy nem engedték, hogy barátaival találozzon vagy a sajtóval beszéljen. „Nem kellene gondnokság alatt állnom, ha dolgoznom szabad – mondta Britney. – Meg kell változtatni a jogszabályokat. Nem érzem úgy, hogy teljes életet élhetek.”

Britney Spears végre megszólalt és sokkoló dolgokat mesélt az apjáról

Britney Spears végre megszólalt és sokkoló dolgokat mesélt az apjáról

Az évekig tartó találgatások után végre kiderült: a rajongóknak és a #FreeBritney mozgalomnak tényleg igaza volt, Britney Spearst valóban "fogva tartja" a saját apja. Tegnap volt az első alkalom, hogy az énekesnő saját szavaival mondhatta el, hogy mi minden történt vele az elmúlt években.

Britney Spears ügyvédje egyelőre nem folyamodott hivatalosan a gondnokság megszüntetéséért. Nem tudtam, hogy lehetőségem lenne benyújtani kérvényt a gondnokságom megszüntetéséért. Sajnálom, hogy nem törődtem vele, de őszintén mondom, nem tudom, mit kellett volna tennem.”

A jogi szakértők szerint Britney Spears még hónapokig, évekig gondnokság alatt maradhat. A gondnokság megszüntetése ugyanis hosszú nyomozást és számos bírósági meghallgatást igényel, mielőtt a bíróság meghozza döntését. 

Eddig Britney Spears apja, Jamie Spears felügyelte lánya személyes és pénzügyeit. Most csupán az üzleti és pénzügyeket ellenőrzi. 2019 szeptemberében ugyanis Jodi Montgomery-t nevezte ki a bíróság Britney Spears személyes döntéseinek felügyelőjévé. 

A bírósági legújabb döntése után Britney Spears édesapja kérvényt nyújtott be a bíróságnak, hogy ellenőrizzék a Britney Spears tanúvallomásában elhangzottakat. A benyújtott petícióban arra kérte a bíróságot, hogy vizsgálják meg „a kényszermunkára, kényszergyógykezelésre, nem megfelelő orvosi ellátásra és a személyes szabadságjogok korlátozására vonatkozó súlyos vádakat”.

A következő meghallgatás az ügyben július 14-én várható.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok