Britney Spears már évek óta képes önállóan gondoskodni magáról

2021. július 09.
Legalábbis az énekesnő édesanyja szerint, aki egy nyilatkozatban kérte a bíróságot, hogy engedjék meg a lányának, hogy rendelkezhessen a saját élete felett.

Britney Spears 13 éve él apja felügyelete alatt. A gondnokságról és annak körülményeiről az énekesnő június 23-án beszélt először nyilvánosan a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságának meghallgatásán, ahol elmondta, hogy nagyon szeretne már szabadulni Jamie Spears felügyelete alól. A vallomásából a többi között kiderült, hogy Spearsnek az elmúlt években akarata ellenére kellett dolgoznia, valamint fogamzásgátló eszközöket kellett használni, holott gyermeket szeretne. Nem férhetett hozzá 60 millió dolláros vagyonához sem, és elmondása szerint nemcsak az Instagramon közzétett videói tartalmáról, de arról sem dönthetett, felújíthatja-e a konyháját.

A meghallgatás után előbb a Bessemer Trust pénzügyi cég, ami eddig az énekesnő pénzügyeit felügyelte Jamie Spearsszel együtt, lépett vissza és mondott le Spears gondnokságáról, később pedig a menedzsere, Larry Rudolph is bejelentette lemondását. Őket követte az énekesnő ügyvédjének, Samuel D. Inghamnek a visszalépése, akit még 2008-ban rendeltek ki Spears mellé, miután az énekesnőt 2007-es idegösszeroppanása miatt gondnokság alá helyezték. Bár Inghamnek elvileg az énekesnő érdekeit kellett volna képviselnie, Britney Spears vallomásából olyan részletek derültek ki, amelyek azt sugallják, hogy az ügyvéd valójában összejátszott Jamie Spearsszel. Ingham az elmúlt 13 évben egyszer sem tájékoztatta arról az ügyfelét, hogy egyébként bármikor jelezhetné a bíróság felé, hogy nem szeretné, ha az apja lenne a gondnoka. Sőt, az ügyvéd arról is megpróbálta lebeszélni az énekesnőt, hogy beszámoljon a bíróságon, valójában mi történt vele az elmúlt években.

britney-spears

Britney Spears anyja egy nyilatkozatot adott ki

Britney Spears édesanyja kedden nyújtott be egy beadványt a bíróságra, amiben azt állította, hogy a lánya már évek óta képes önállóan gondoskodni magáról, és arra kérte a bírót, hogy engedélyezze a popsztár számára, hogy saját ügyvédet fogadhasson a gondnokságáról szóló jogi csatához. Az írásban Lynne Spears bátornak nevezte a lányát, és azt írta: fontos lenne, hogy a bíróság meghallgassa a kívánságait.

„Most és az elmúlt évek során Britney Spears nemcsak saját magát volt képes ellátni, de nemzetközi hírességként a gondnoksága alatt is képes volt több száz millió dollárt keresni” – olvasható a beadványban.

A jogi szakértők szerint Britney Spears még hónapokig, akár évekig gondnokság alatt maradhat. A gondnokság megszüntetése ugyanis hosszú nyomozást és számos bírósági meghallgatást igényel, mielőtt a bíróság meghozza döntését. A következő meghallgatás az ügyben július 14-én várható.

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images

Olvass tovább!