Nők, akik elcsavarták a Terminátor fejét – őket szerette a szülinapos Arnold Schwarzenegger

2021. július 30.
Jobb később, mint soha! A ma 74 éves Arnold Schwarzenegger belátta, hogy élete során sokszor átlépett egy bizonyos határt a nőknél, amiért utólag bocsánatot kért tőlük.

Arnold Schwarzenegger, aki sportemberként, modellként, színészként, íróként, producerként és politikusként is nyomot hagyott a történelemben, 1947. július 30-án született Ausztriában, Gustav Schwarzenegger és Aurelia Jadrny második gyermekeként. Édesapja, aki a helyi rendőrségen dolgozott, rendkívül szigorúan nevelte a fiait, emiatt Arnold sokszor került vele összetűzésbe. 

Arnold Schwarzenegger ezeket a nőket szerette

Volt idő, amikor egy edzőterem padlóján aludt

Édesanyjával harmonikus kapcsolatot ápolt, és testvérével, Meinharddal is jól kijöttek. A versenysporttal édesapjának köszönhetően ismerkedett meg, aki a mércét ezen a téren is magasra tette a gyerekeivel szemben: azt várta, hogy tökéletesen teljesítsenek, és a megmérettetések alkalmával mindenkit maguk mögé utasítsanak. Arnold belekóstolt a fociba, a curlingbe, az úszásba, az ökölvívásba, a súlylökésbe és a gerelyhajításba is. A testépítést, amiben később rendkívüli sikereket ért el, 14 évesen kezdte. 

18 évesen behívták katonának, az itt töltött egy év alatt különleges feladatokat bíztak rá, a testedzéssel pedig továbbra sem hagyott fel. Sorra nyerte a versenyeket, majd 1966-ban Münchenbe költözött. Annyira üres volt a zsebe, hogy még egy szobát sem tudott bérelni, így a földön aludt abban a fitneszteremben, ahova tréningezni járt. Próbálkozott saját edzőterem fenntartásával, ebbe azonban rövid idő alatt belebukott. Tanulva a hibáiból, közgazdaságtant és kereskedelmi ismereteket hallgatott az egyetemen, közben pedig napi 4-6 órát edzett. 21 éves korában Amerikába költözött, ahol szövevényes szerelmi szálak fűzték több nőhöz is.

Negyedik és ötödik gyereke 5 nap különbséggel született

Fél évvel azután, hogy az Egyesült Államokba érkezett szerencsét próbálni, Arnold megismerkedett Barbara Outlanddel, aki angol nyelvet tanított. 4 évig éltek együtt, kapcsolatukról Barbara később könyvet is kiadott. 

1977-ben a fodrászként dolgozó Sue Moray rabolta el Schwarzenegger szívét, a pár azonban úgy határozott, hogy nyitott kapcsolatban élnek. Ez lehetőséget adott Arnoldnak arra, hogy Sue mellett Maria Shriverrel is találkozgasson. Csaknem 1 év után Sue ultimátumot adott Arnoldnak, aki végül az újságíróként dolgozó Mariát választotta. 1986. április 26-án össze is házasodtak, és 4 gyermekük született. Kapcsolatuk 25 éven át tartott, 2011-ben hivatalosan is bejelentették, hogy elválnak. Lányuk, Katherine tavaly nyáron adott életet első gyermekének, így Schwarzie már nagypapaszerepben is bizonyíthat.

Arnold Schwarzenegger ezeket a nőket szerette

Arnold Schwarzenegger és felesége, Maria Shriver


Marianál akkor telt be a pohár, és döntött a szakítás, majd a hosszan elhúzódó válási procedúra mellett, amikor férje színt vallott, hogy viszonya volt az egyik háztartási alkalmazottukkal, és a románcból egy kisfiú is született (mindössze 5 nap különbséggel negyedik gyermekükhöz képest). Miután Arnold tudomást szerzett a kisfiú létezéséről, gondoskodott az anyagi jólétéről: házat vett neki, és azóta is támogatja.
2012-ben találkozott Heather Milligan fizioterapeutával, akivel azóta is egy párt alkot.

Arnold Schwarzenegger ezeket a nőket szerette

Arnold Schwarzenegger és Heather Milligan

Megbánta a botlásait

71 éves korában egy hosszú interjúban beszélt arról, hogy utólag sok mindent bán a magánéletével kapcsolatban: „Visszatekintve belátom, hogy a nőkkel sokszor átléptem egy bizonyos határt, amiért minden érintettől bocsánatot kérek. Amikor kormányzó lettem, fontos célomnak tekintettem, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló, ezért kezdtünk felvilágosító kampányba a szexuális zaklatással kapcsolatban, hogy mindenki számára érthető legyen, mi az, ami még belefér, és mi az, ami már túlmegy a határon.” Kifejtette azt is, hogy a történtek ellenére nagyon tiszteli a nőket, s akire közülük legjobban felnéz, az nem más, mint az édesanyja. 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?