A királyi család alig ismert nagypapája: Michael Middleton

2021. augusztus 02.
Katalin hercegné szülei, Carole és Michael Middleton tavaly ünnepelték 40. házassági évfordulójukat. Ismerd meg Vilmos herceg apósát!

Június 21. több szempontból is fontos dátum Katalin hercegné családjában: ezen a napon kötöttek házasságot a szülei, Michael és Carole Middleton, illetve ekkor van Vilmos herceg születésnapja is. Bár a Middleton házaspár nagyobbik lányuknak köszönhetően vált igazán ismertté, a szerencséjüket már azelőtt megcsinálták, hogy az egész világ tudta volna, kik ők. Katalin a mai napig nagyon szoros kapcsolatot ápol a szüleivel, és továbbra is ad a véleményükre. Most megtudhatod, kit takar a Michael Middleton név!

A királyi család alig ismert nagypapája: Michael Middleton

Katalin hercegné szülei, Carole és Michael Middleton

Michael Middleton 1949. június 23-án született Moortownban. Édesanyja ápolónőként dolgozott, édesapja pedig pilótaként kereste a kenyerét. Érdekesség, hogy foglalkozásának köszönhetően Michael apja már 50 évvel ezelőtt találkozott az idén elhunyt Fülöp herceggel. A nagy pillanatról még fotó is készült!

Hasító vállalkozás, trónvárományos unokák

Michael Middleton és felesége, Carole a British Airways alkalmazottaiként ismerkedtek meg, a férfi ugyanis – apjához hasonlóan – másodpilótaként, a nő pedig légiutas-kísérőként dolgozott. 1980. június 21-én házasodtak össze Buckinghamshire-ben, majd szép sorban jöttek a gyerekek. Katalin 1982-ben, Pippa pedig 1983-ban látta meg a napvilágot, az ő érkezésük után nem sokkal a család 3 évre Jordániába költözött, Michaelt ugyanis oda szólította a munkája.

A királyi család alig ismert nagypapája: Michael Middleton

Michael Middleton lányaival Jordániában (WireImage – Getty Images)

Miután 1987-ben visszatértek az Egyesült Királyságba, megszületett a harmadik gyerekük, James is. Carole Middleton három gyerek mellett alapította meg a máig sikeresen működő, partikellékekkel foglalkozó vállalkozást, a Party Piecest, ami annyira fellendült az irányítása alatt, hogy 1989-ben Michael is csatlakozott a családi cég csapatához.

A királyi család alig ismert nagypapája: Michael Middleton

A királyi nagypapák: Károly herceg és Michael Middleton

A Middleton házaspár hatalmas vagyonnal, több ingatlannal és egy versenylóval is rendelkezik. 2012-ben költöztek lenyűgöző birtokukra, a Bucklebery Manorba, ahol első unokájuk, György herceg – aki a szemfüles megfigyelők szerint nagyon hasonlít a Middleton nagypapára – életének első néhány hetét töltötte a szüleivel, távol a kíváncsiskodóktól.

Ma öt unoka büszke nagyszülei: György herceg 2013-ban, Sarolta hercegnő 2015-ben, Lajos herceg pedig 2018-ban született, kisebb lányuk, Pippa két gyermeke, Arthur és Grace 2018-ban és 2021-ben jöttek világra.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?