Így reagált a királyi család Meghan és Harry kislányának születésére

2021. június 07.
Harry és Meghan tegnap jelentették be, hogy múlt hét pénteken megszületett a kislányuk, Lillibet Diana. Bár az utóbbi időben nem volt túl jó a viszony Harry és a brit királyi család többi tagja között, tegnap este a palota is közleményben gratulált a párnak.

A Buckingham-palota szóvivője vasárnap adott ki egy közleményt II. Erzsébet királynő, Károly herceg, Camilla hercegné, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné nevében, amelyben gratuláltak Harryéknek a kislányuk születéséhez.

„A királynőt, Wales hercegét és Cornwall hercegnéjét, valamint Cambridge hercegét és hercegnéjét örömmel tölti el a hír, hogy megszületett Sussex hercegének és hercegnéjének lánya” – olvasható a közleményben. A hivatalos gratuláció mellett Vilmos és Katalin Twitteren is üzent Harrynek és Meghannak:

„Mindannyiunkat örömmel tölt el Lili baba érkezésének híre. Gratulálunk Harrynek, Meghannek és Archie-nak.”

Az utóbbi időben nem volt túl harmonikus a viszony Harry és a királyi család többi tagja között. Már a hercegi pár tavalyi függetlenedése is felkavarta az álló vizet, az igazi botrány azonban idén márciusban tört ki, mikor is egy másfél órás interjúban Meghan és Harry kendőzetlenül mesélt Oprah Winfrey-nek a királyi családban átélt nehézségekről. A beszélgetés után a hercegi pár rengeteg támadást kapott: a brit sajtó továbbra sem tud megbocsájtani Meghan Markle-nek, és még Fülöp herceg halálát is képesek voltak a nyakába varrni. De Harry a közös interjú után sem maradt csendben, néhány hete egy podcast vendégeként még több részletet árult el nem éppen idilli gyerekkoráról.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon a kis Lilibet Diana születésével rendeződni tud-e a családtagok kapcsolata.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!