A Forrest Gump szereplői egykor és most – Így élnek most

2021. augusztus 07.
A Forrest Gump című filmet 1994 nyarán mutatták be Tom Hanks főszereplésével, ám nem csak az ő fantasztikus alakítására emlékszünk 27 év távlatából. Mutatjuk, hogy alakult az életük azóta!

A Forrest Gump című mozi Winston Groom 1986-os regényének filmváltozata. Az eredeti regény alcíme szerint egy együgyű fickó feljegyzéseit kísérhetjük figyelemmel, amit a film cselekményei is hűen követnek: a szellemileg kissé visszamaradott Forrest fényes sikereket ér el amerikai futballistaként, háborús katonaként, pinpongozóként, rákászhajó-kapitányként és maratoni futóként egyaránt, ő azonban sosem érzi át, mekkora teljesítményt nyújtott. Szeme előtt végig az a cél lebeg, hogy meghódítsa gyerekkori barátnője, Jenny szívét. Bár közös gyerekük is születik, boldogságuk nem teljesedhet ki igazán, mert Forrest nagy szerelme meghal. Jenny mellett Forrest életében nagy szerepe volt az édesanyjának, legjobb barátjának, Bebének, Dan hadnagynak és fiának, a kis Forrestnek. 

A Forrest Gump szereplői akkor és most

Tom Hanks

A színészt összesen hat alkalommal jelölték Oscar-díjra. Két egymást követő évben is elnyerte azt (1994-ben a Philadelphiában nyújtott játékát, 1995-ben pedig Forrest Gump alakítását ismerték el). Feleségével, Rita Wilson-nal 1988-ban kötötték össze az életüket, előtte Samantha Lewes házastársa volt. Tom Hanksnak négy gyermeke született, 2 Samantha-tól és 2 Rita-tól.

A Forrest Gump szereplői akkor és most

Robin Wright

A Golden Globe-díjas színésznő Forrest gyerekkori szerelmét alakította, akivel később össze is házasodott és gyerekük is született. Több filmes alakítást követően, 2013 és 2018 között láthattuk a Netflix Kártyavár című sorozatában, ahol Claire Underwood-ot alakította. Férje 2018 óta Clément Giraudet üzletember, akivel együtt nevelik Robin előző, Sean Pennel kötött házasságából született gyerekeket. 

A Forrest Gump szereplői akkor és most

Gary Sinise

Forrest Gump barátjának és üzlettársának alakításáért őt is Oscar-díjra jelölték. Tom Hanks oldalán 1995-ben az Apolló 13-ban is feltűnt, de láthattuk őket együtt játszani 1999-ben, a Halálsoron című filmben is. 2004 és 2013 között Mac Taylor detektív bőrébe bújt a CSI: Ney York-i helyszínelők című sorozatban. Moira Harris 1981 óta a felesége, két lányuk és egy fiuk született.

A Forrest Gump szereplői akkor és most

Sally Field

Mrs. Gump, azaz Forrest mamájának szerepét a kétszeres Oscar-nyertes színésznő alakította, aki a jótékonykodás terén sem kételkedik. Később láthattuk még a Ha szólít a szív című filmben, valamint a Pókember-mozikban, ahol Peter Parker nagynénjét alakította. A Lincoln-ban nyújtott alakítáért ismét Oscarra jelölték. Egykori férjétől, Steven Craig-től 1975-ben vált el, két gyerekük született.

A Forrest Gump szereplői akkor és most

Haley Joel Osment

Az akkor gyerekszínészként dolgozó kisfiú élete első szerepét alakította Forrest Gump és Jenny közös gyermekeként, az áttörést azonban az 1999-es Hatodik érzék című film hozta meg számára. Kisebb-nagyon szerepekben továbbra is feltűnik, leginkább sorozatoknál.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?