Britney Spears 13 év után végre megszabadul az apjától

2021. szeptember 08.
Jamie Spears egy kérelmet nyújtott be a Los Angeles-i felsőbb bíróságnak, melyben azt kéri, hogy szüntessék meg a 13 éve fennálló gondmoki státuszát. Nagyon úgy néz ki, hogy Britney Spears végre valahára megszabadulhat a kontrolláló apjától.

Egy kedden benyújtott bírósági dokumentumban Jamie Spears lemondott a gondoki szerepéről, mivel, mint írta, az énekesnő körülményei olyan mértékben megváltoztak, hogy már nincs szüksége a gondokság intézményére.

britney-spears

„A legutóbbi események arra utalnak, hogy már nem állnak fenn azok a körülmények, amelyek miatt annak idején a gondokság elrendelésére szükség volt. Ms. Spears elmondta a bíróságnak, hogy vissza szeretné szerezni az irányítást az élete felett a gondokság biztonsági korlátai nélkül, és mivel az énekesnő jogosult erre, a bíróságnak komolyan mérlegelni kell a a gondokság megszüntetését. Ahogy Mr. Spears már többször is elmondta, ő csak a legjobbat akarja a lányának. Ha Ms. Spears meg szeretné szüntetni a gondnokságot, és úgy gondolja, hogy irányítani tudja a saját életét, akkor Mr. Spears szerint meg kell adni neki erre a lehetőséget” – olvasható a beadványban.

Ugyan az apa kérelmét még az ügyet vivő bírónak is jóvá kell hagynia, Britney csapata már így is óriási jogi győzelemnek nevezte a férfi lemondását.

Britney Spearst 2008-ban helyezték gondnokság alá, miután a nyilvános összeomlása miatt pszichiátriai kezelésre kötelezték. Ekkor nyújtotta be keresetét az apja, Jamie Spears a Los Angeles-i bírósághoz, amiben kérvényezte, hogy Andrew Wallet ügyvéd mellett ő lehessen Britney gondnoka, és egyben az énekesnő 60 millió dolláros vagyonának kezelője. 2019-ben aztán ideiglenesen felmentették Jamie-t a gondoki megbízásából, miután a férfi állítólag bántalmazta az énekesnő 13 éves fiát, tehát a saját unokáját. Azóta Britney egészségügyi menedzsere, Jodi Montgomery az énekesnő ideiglenes gondnoka, a pénzügyek viszont továbbra is Jamie Spears kezében maradtak.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Britney Spears 13 éve tartó kálváriájáról itt olvashatsz részletesen!