Ez volt Kate Winslet kedvenc vörös szőnyeges pillanata

2021. szeptember 09.
Kate Winslet számára a vörös szőnyeg még mindig hatalmas lámpalázzal jár, pedig közel harminc éve tapossa. Ám az Oscar-díjas színésznő szerint a stressz, az izzadás és még a magas sarkú ellenére is megérte ott lenni a 70. Oscar-gálán, köszönhetően a csodás ruhának, amit viselhetett.

Az 1998-as Oscar-díj átadóra, ahol Kate Winslet a legjobb színésznő kategóriában az Amerikai Filmakadémia jelöltjei között volt – köszönhetően a Titanicban nyújtott alakításának –, a színésznő egy smaragdzöld Givenchy estélyi ruhában érkezett, amelyet arany hímzések díszítettek. Természetesen egy hozzá illő bolerót viselt, amit Alexander McQueen tervezett. „Olyan volt, mint egy hímzett szobor – mondta Kate Winslet a ruháról. – Hogy őszinte legyek, nem volt túl kényelmes viselni ezt a ruhát. Vagy ülni benne. De megérte.”

kate-winslet-kedvenc-voros-szonyeg-ruha

Az olyan nagy jelentőségű eseményeknél, mint az Oscar, Kate Winslet kivételt tesz, ám elsősorban az a fontos számára a vörös szőnyegen is, hogy kényelmesen érezze magát (és lehetőleg minél kisebb esélye legyen egy ruhabalesetnek). „Mindig azt remélem, hogy meg tudok nyugodni, kényelmesen tudom érezni magam, és nem fáj nagyon a lábam, vagy nem pont akkor jön meg a menstruációm” – fejtette ki az Easttowni rejtélyek főszereplője a nyilvános szereplésekkel kapcsolatos öltözködési filozófiáját.

Kik is vagyunk valójában?

Kate Winslet azt is bevallotta, hogy néha nem érzi úgy, hogy megérdemelné ezt az egészet. „Mindannyiunknak vannak ilyen pillanatai – mondta a színésznő. – Ám minél többet mondjuk magunknak az ellenkezőjét, annál biztosabb, hogy elhisszük mi magunk is, hogy kik is vagyunk valójában. És bármiben is találjuk meg az önazonosságunkat, idővel és magunkba vetett hittel mindannyian rászolgálunk az élet adta jutalmakra.”

Forrás: People Fotó: Getty Images

A friss Marie Claire-ben exkluzív interjút olvashatsz Kate Winslettel!