A szülinapos Matthew McConaughey egy balesetnek köszönheti, hogy megismerte a feleségét

2021. november 04.
Matthew McConaughey az egyik legnépszerűbb amerikai színész, akire mielőtt megházasodott, nem egyszer még a rendőröket is kihívták a szomszédai.

A ma 52 éves színész az utóbbi időben nem vállal olyan szerepeket, amiben szívtipró karaktert kell megformálnia, sokkal közelebbinek érzi magához a komolyabb színészi teljesítményt igénylő, tartalmas alakításokat. Ez valószínűleg összefügg Matthew McConaghey magánéletében bekövetkezett drasztikus változással is: mielőtt megismerte feleségét, meglehetősen hedonista életet élt, mostanra viszont, úgy tűnik, a szívügyek terén is megkomolyodott.

matthew mcconaughey 52 éves

Mosogatott és trágyát lapátolt, hogy fedezze a kiadásait

Miután 1988-ban leérettségizett, egy évre Ausztráliába költözött cserediákként. Hogy fenntartsa magát, minden lehetséges munkát elvállalt: mosogatónak állt, trágyát lapátolt egy farmon, majd egy ügyvédi irodában segédkezett. A szomszédai többször ráhívták a rendőröket, ugyanis nem bírták elviselni, hogy éjszakába nyúlóan üvöltette a zenét, és a legjobb barátjával meztelenül hangoskodott az udvaron.

Filmes karrierje a ‘90-es évek elején vette kezdetét, először a Chicano Chariots című rövidfilm rendezőjeként próbálta ki magát, ebben a produkcióban csak a háttérben dolgozott. 1993-ban viszont már két filmben is feltűnt, játszott a Tökéletlen időkben és a Barátom a halálomban. Színészként a horrorban, a thrillerben és a romantikus vígjátékokban is brillírozott. 

2013-ban kapta meg a Mielőtt meghaltam című film főszerepét. A homofób és AIDS-beteg cowboy lehető leghitelesebb megformálásáért 23 kilót fogyott egy rendkívül szigorú diéta betartásával. Erőfeszítésének meg is lett az eredménye, hiszen Oscar-díjat és Golden Globe-ot is nyert vele.

matthew mcconaughey 52 éves

Mintaapa lett a botrányhősből

McConughey-t, aki egy epizód erejéig a Szex és New Yorkban is szerepelt (saját magát alakította), több éven át a legvonzóbb férfi színésznek választották. Bár ő maga is tisztában van remek fizikai adottságaival, elmondása szerint egyik szépséghibája, hogy szemmel láthatóan rövidek a karjai.

Hollywood egykori skalpgyűjtője ma Camila Alves szerető férje, és három csodaszép gyerekük büszke apukája. A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt című filmben is látható sztár gondosan ügyel arra, hogy minél több időt töltsön a családjával: a 13 éves Levi, a 11 éves Vida és a 9 éves Livingston, azaz a gyerekei a legfontosabbak az életében.

Sokan csak ámulnak azon, hogy ért el ilyen drasztikus változást Matthew életében a brazil modell, Camila Alves. Egyik titka valószínűleg az, hogy mindig férje mellett van, de a reflektorfényt és a pletykákat igyekszik minél messzebbről elkerülni.

matthew mcconaughey 52 éves

Matthew McConaughey és felesége, Camila Alves

Jókor voltak jó helyen

Ahogy a Vanity Fair újságíróinak elmesélték, egy kisebb balesetnek köszönhetik, hogy egymásra találtak: „Egyik este egy rendezvény helyszínére tartottam, amikor összekoccantam egy másik autóval. Az első gondolatom az volt, hogy lemondom a részvételt, ám valami mégis azt súgta, hogy ne tegyem – ha késve is, de menjek oda, ahogy az előre meg volt beszélve. Amikor megérkeztem, a pincér egy pillantást sem vetett rám, mert egy finnyás vendég számára készített egy különleges koktélt. Kíváncsi voltam, ki lehet ez a problémás kliens – megfordultam, és ott állt mellettem Matthew McConaghey, alig hittem a szememnek” – idézte fel Camila, aki aztán beszélgetésbe elegyedett a színésszel.

Így kezdődött a történetük 2007-ben, a boldogságuk pedig azóta is töretlen. Az esküvőjükre csaknem 5 év együttjárás után, 2012. június 9-én kerítettek sort. Matthew korábban nemcsak színészi tehetségéről volt híres, hanem arról is, hogy senki mellett nem szeretett volna hosszabb időre lehorgonyozni, így igazán sok nővel volt dolga. Összemelegedett Sandra Bullockkal, Ashley Judd-dal és Penelope Cruzzal is, Camila felbukkanásáig azonban nem hitt az igazi létezésében. Ma már tudja, hogy tévedett.

matthew mcconaughey 52 éves

Matthew McConaughey édesanyja, felesége és gyerekei társaságában

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?