Lady Gaga: „Másfél évig a House of Gucci karaktereként éltem”

2021. november 04.
Az énekesnő pszichés nehézségeket tapasztalt a film befejező pillanataiban, mert annyira azonosult a szerepével, amit a House of Gucci című filmben játszik.

Ha valaki Los Angelesben az elmúlt hónapokban belebotlott valakibe, aki erős, nem teljesen tökéletes olasz akcentussal beszél, és tetőtől talpig Guccit visel, jó eséllyel Lady Gagával találkozott, aki teljesen azonosult az általa játszott filmszereppel.

Az énekesnő nem vette félvállról a színjátszást a House of Gucci című filmben, teljesen alámerült Patrizia Reggiani világában, akit azért ítéltek börtönbüntetésre, mert 1995-ben megölette volt férjét, Maurizio Guccit, a Gucci divatház korábbi vezetőjét.

lady-gaga-house-of-gucci

A Ridley Scott által rendezett film Olaszország egyik legbotrányosabb bűncselekményének történetét meséli el. A november végén mozikba kerülő filmben Lady Gaga elérte saját lelki épségének határát a gyilkosság kitervelőjének megformálásával. „Három éve kezdtem dolgozni rajta. És hogy teljesen őszinte legyek, úgy éltem, mint ő másfél éven át. Kilenc hónapja akcentussal beszélek – mondta Lady Gaga a British Vogue-nak. – Nem forgott már a kamera, akkor sem estem ki a szerepből. Vele maradtam.”

Már azelőtt, hogy a forgatás elkezdődött volna Rómában, Lady Gaga hatalmas átalakuláson ment keresztül. „Azonnal be kellett festeni a hajam, úgy éltem, hogy bármire nézzek, bármit érintsek, bármit is vegyek észre, a pénzt lássam.”

A film végéhez közeledve Lady Gaga elmondta, hogy kezdte elveszíteni a kapcsolatot a saját valóságával, ami pszichés problémákat okozott. „Ott voltam a hotelszobában, úgy éltem és beszéltem, mint Reggiani. Emlékszem, egy nap kimentem sétálni Olaszországban egy kalapban. Nem telt el két perc, és pánikba estem. Azt hittem, a film forgatásán vagyok.”

Filmbeli kollégája, Salma Hayek gyönyörteli őrületként írta le Lady Gaga technikáját. Az énekesnő elmondta, hogy személyes kapcsolataiban is voltak szünetek és csendek ebben az időben. És hogy megérte-e? Bár a filmet egyelőre csak filmkritikusok láthatták, máris arról sugdolóznak, hogy az alakítás Oscar-díjat érhet Lady Gagának, aki mindent egy lapra tett fel az alakítással. „Megkérdezem magamtól, egészséges az, ahogy csinálom? Bármi legyen is a válasz, akkor sem tudom máshogy.”

Forrás: The Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!