Salma Hayek: „Gyógyító érzés a késes támadás után csillagot kapni ugyanott”

2021. november 23.
Salma Hayek kapta a 2709. csillagot a Hollywood Walk of Fame sétányon. Nem messze attól a helytől, ahol az 1990-es évek elején egy férfi késsel támadt a színésznőre.

Számos híresség részt vett a hollywoodi Hírességek sétányán azon az ünnepségen, ahol Salma Hayek is megkapta a jól megérdemelt csillagát, ezzel a 2709. olyan hollywoodi ikon lett, akinek a neve ott szerepel a Los Angeles-i TCL Chinese Theatre előtti csillagokban. A rengeteg rajongó mellett Chloé Zhao rendező, Los Angeles polgármestere, Eric Garcetti és Adam Sandler is jelen volt Salma Hayek mellett, aki köszönőbeszédében kitért hosszú karrierjének döcögős kezdeteire is. 

salma-hayek-hollywood-csillag

„Nagyon meg vagyok hatva. Ez természetesen hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor nagyon erős gyógyító hatása is van ennek az esténk – mondta az 55 éves Hayek. – Elmondok egy horrortörténetet.”

A színésznő elmesélte, hogy két évvel azután, hogy az Egyesült Államokba érkezett, és sikertelenül próbált karriert csinálni Los Angelesben, néhány barátja meglátogatta Mexikóból, és azt kérték, hogy mutassa meg nekik a Hollywood Boulevardot.

A baráti társasággal a sétányon korzóztak, amikor „egy szegény ember, aki a földön feküdt, és látszott, hogy eléggé zavart, kikezdett velem” – mondta Hayek, aki először megpróbálta ignorálni a férfit, ám ő követni kezdte őket. 

„Csak mentem tovább, és akkor ránk támadt. Kést rántott, és felénk szaladt. Engem próbált megszúrni. Olyan gyorsan futottam, ahogy csak bírtam. Senki sem segített nekünk” – folytatta a színésznő a történetét. Hayek és barátai beszaladtak egy boltba, ahol átugrottak a pulton, és megragadtak valami botszerűséget, hogy védjék magukat. A férfi ekkor megragadta a botot, és megpróbálta lebirkózni. „Szerencsére a Pokol Angyalai motorosbanda két tagja ott volt, és lefegyverezte a férfit.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

„Minden alkalommal, mikor a Hollywood Boulevardra gondolok, ez jut eszembe – mondta Salma Hayek. – Az igazság az, hogy amikor azon az estén hazamentem, azt kérdeztem magamtól: mit csinálok én itt? Senki sem akarja, hogy itt legyek. Úgy értem, majdnem megöltek aznap.”

Hayek ezután a rasszizmusra is kitért, amit Amerikában tapasztalt. „Emlékszem, hogy a filmstúdiókban rengetegszer megkérdezték, miért nem megyek vissza Mexikóba, és csinálok szappanoperákat. Sosem találok itt munkát, azt mondták. És akkor azon az estén majdnem megöltek.”

„De maradtam. Maradtam. Amit szeretnék ezzel üzenni mindenkinek, az összes kedves rajongómnak: ha azt kérdezitek, honnan volt erőm maradni, az mind tőletek volt. Mert a stúdiók, Hollywood ugyan nem ismertek, de a latin-amerikaiak az Egyesült Államokban tudták, ki vagyok. Ők megértették, hogy olyan álmokkal érkeztem ide, mint ők.”

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!