Kamaszlányától a ciki szappanoperáig – 8 érdekesség az 55 éves Salma Hayekről

2021. szeptember 02.
Salma Hayek kislányként eltanácsolták az iskolából megzabolázhatatlan viselkedése miatt, senki sem hitte róla, hogy egy napon világhírű színésznőként mosolyog majd a kamerákba. A kirobbanó formában lévő színésznő azóta kamatostul jóvátette a gyerekkori csínyeket.

A szülinapos Salma Hayek 1966. szeptember 2-án született Mexikóban, édesanyja, Diana mexikói operaénekesnő, édesapja, Sami pedig libanoni gyökerekkel rendelkező vállalkozó, aki az olajiparban csinálta meg a szerencséjét. A legtöbben a 2002-ben forgatott Frida című filmből ismerik, de játszott többek között a Desperado, az Alkonyattól pirkadatig, az Ámokfutam, a Bolond szél fúj, a Wild Wild West és a Rémségek cirkusza című filmekben is. Hayek boldog házasságban él milliárdos férjével, akivel rendszeresen jótékonykodnak, közös gyermekük, Valentina ma már 14 éves. Salma a színészkedés mellett producerként is sikeres, és legnagyobb örömünkre a közösségi oldalakon is aktívan jelen van. Ismertségét és népes követőtáborát gyakran használja arra, hogy jó ügyeket szolgáljon.

salma hayek 55 éves

Íme 8 érdekesség, amit csak kevesen tudnak a szülinapos Salma Hayekről

1) Nem bírtak vele az iskolában

Otthon mélyen vallásos nevelést kapott, ezért a szülei egy katolikus iskolába küldték – Salma az Amerikai Egyesült Államokban tanult, egyetemre viszont Mexikóban járt. Amikor 12 éves volt, eltanácsolták a New Orleans-i Academy Of The Sacred Heart magániskolából, ahova csak lányok járhattak. Tanárai kezelhetetlennek tartották, amiben minden bizonnyal szerepe volt annak, hogy később figyelemhiányos hiperaktivitással, azaz ADHD-val diagnosztizálták a színésznőt.

2) Gondjai támadtak a tanulással

Nem ő az egyetlen hollywoodi híresség, aki gyerekként tanulási nehézségekkel küzdött. Salma magatartásproblémái mellett enyhe diszlexiával is küzdött, ami miatt nehezebben tudott lépést tartani az osztálytársaival. Bár feladhatta volna a küzdelmet, nem rettent el a kihívásoktól, és meg sem állt az egyetemig. Igaz, tanulmányait végül félbehagyta, de nem azért, mert túl nagy fába vágta a fejszéjét: betoppant az éltébe a színészet, ami minden korábbi tervét felülírta. Szülei ugyan óva intették attól, hogy otthagyja az iskolát, ő azonban nem hallgatott rájuk.

3) Modellként figyeltek fel rá először

Az első nagyobb filmes sikert a Teresa című szappanopera hozta Salmának, amikor 23 éves volt. Igen ez egy OLYAN dél-amerikai sorozat volt, amik elárasztották a tévécsatornákat a ’80-as, ’90-es években.

A kamerák előtt már ekkor is magabiztosan mozgott, korábban ugyanis modellkedett. Kislányként álmodni sem mert róla, hogy egy napon majd plakátokon szerepeljen, elmondása szerint ugyanis fiús alkata volt, ami sok szomorúságot okozott neki. Arról is mesélt nyilatkozataiban, hogy kétségbeesésében Jézushoz imádkozott, hogy növessze meg a mellért. A jelek szerint Salma későn érő típus volt, hiszen elképesztően nőies az alakja és nagyon csinos.

Salma Hayek és férje, Francois-Henri Pinault

Salma Hayek és férje, Francois-Henri Pinault

4) Férjét megpróbálták lebeszélni Salmáról

Férjével, a milliárdos Francois-Henri Pinault-val kétszer is kimondták a boldogító igent, legutóbb 2018 nyarán, Bora Borán újították meg a fogadalmukat. Salma másik fele a divatiparban dolgozik, luxusmárkák kollekcióit dobja piacra, és 4 évvel idősebb a színésznőnél. Kapcsolatuk hajnalán sokan kritizálták a férfit, hogy rosszul választ párt magának, ő azonban elengedte a füle mellett a bántó megjegyzéseket. Salmának valamivel több idő kellett hozzá, hogy megtanulja kezelni a gonosz ítélkezéseket.

5) Szívügye a jótékonykodás

Salma Hayek számára nagyon fontos a jótékonykodás, amiben férjére is töretlenül számíthat. 2009-ben az UNICEF segítőjeként Sierra Leonéban járt, ahol megszoptatott egy nehéz sorsú kisbabát.  Szülővárosának, a mexikói Coatzacoalcosnak 25000 dollárt adományozott, hogy támogassa a nők elleni erőszak áldozatait. 

Salma Hayek és kislánya, Valentina Oprah Winfreyvel

Salma Hayek és kislánya, Valentina Oprah Winfrey-vel

6) Négy nyelven beszél

Salma Hayek, akihez annak idején a tanárai nem fűztek túl sok reményt, 4 nyelvet beszél anyanyelvi szinten. Tud angolul, arabul, spanyolul és portugálul.

7) Rengeteg állata van

A színésznő szenvedélyesen szereti a kutyákat, sajátjaival szívesen össze is öltözött. Amikor négylábú kedvence meghalt, Salma szíve darabokra tört: Lupe több mint 18 évig volt hűséges társa, nem csoda, hogy a halála nagyon megérintette Salmát, aki szívszorító posztban vett búcsút kutyájától. Egy 2013-as interjúban fel sem tudta sorolni, mennyi állat veszi körül: „Van 5 lovunk, 4 alpakánk, 1 macskánk, 8 kutyánk, 1 hörcsögünk, 5 papagájunk, 2 halunk – és biztos, hogy valamit még ki is felejtettem! … Ja, igen! Vannak nyuszijaink, pulykáink és csirkéink is.”

8) Penélope Cruz a lelki társa

Salma Hayek egyik legjobb barátnője Penélope Cruz, akivel filmet is forgatott – a 2006-os Las Bandidas akció-vígjátékban játszottak együtt, barátságuk azonban ennél régebbre nyúlik vissza. Salma a lelki társának nevezte Penélopet, és azt mondta róla, hogy nemcsak a barátnője, hanem a hőse is, barátságuk ezért tart már több mint 20 éve.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?