Kiderült, miért nem utazott eddig még haza Harry herceg

2022. január 17.
Az egész családját magával szeretné vinni, ám a védelmük jelenleg még nem biztosított.

Amikor 2020-ben Harry bejelentette, hogy függetlenedni szeretne a királyi családtól, nemcsak a királyi titulusáról és kötelezettségeiről mondott le, hanem arról a jogáról is, hogy ezután az adófizetők pénzéből biztosítva legyen a rendőri védelme. Ez pedig azt jelenti, hogy ha Harry haza szeretne Angliába látogatni, akkor neki saját magának kellene gondoskodnia valahogyan a családja biztonságáról. A probléma csak az, hogy a brit belügyminisztérium ezt jelenleg nem teszi lehetővé.

Kiderült ugyanis, hogy Harry eddig azért nem utazott még haza a családjával, mert a brit belügyminisztérium megtiltotta neki, hogy személyesen fizessen rendőrségi védelmet, amikor az Egyesült Királyságban tartózkodik.

A herceg jogi képviselője szombaton egy közleményt adott ki arról, hogy kérik a döntés felülvizsgálatát, mert Harry szeretne a családjával együtt hazalátogatni, és szeretné, hogy személyesen fizethessen a brit rendőrség védelméért.

„Harry herceg születésével életre szóló biztonsági kockázatot örökölt. Továbbra is a hatodik a trónöröklési sorrendben, két alkalommal szolgált Afganisztánban, az elmúlt években pedig családja jól dokumentált neonáci és szélsőséges fenyegetéseket kapott. Az Egyesült Királyság mindig is Harry herceg otthona lesz, egy olyan ország, amelyben azt szeretné, hogy felesége és gyermekei biztonságban legyenek. A rendőri védelem hiánya túl nagy személyes kockázattal jár” – állt a közleményben.

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images

Olvass tovább!