8 sztár, akik teljesen más néven látták meg a napvilágot

2022. január 31.
Jól ismerjük őket. Vagy mégsem? Hiszen még az igazi nevüket sem tudjuk sok esetben. Következzenek a legérdekesebb nevet változtató hírességek.

Elton John – Reginald Kenneth Dwight

Sir Elton John nevét világszerte ismerik, pedig teljes mértékben kitalált név. Az énekes még azelőtt változtatta meg a nevét, hogy igazán befutott volna. Elton Dean szaxofonos és Long John Baldry nevének összekeverésével alkotta meg művésznevét.Egy alkalommal egy interjúban azt mesélte, hogy a valódi neve „boldogtalan emlékekkel” kapcsolódik össze, ezért egyre kevésbé szerette. „Amikor Elton John lettem, az olyan volt, mint egy újjászületés  – vallotta be. – Egyébként sem szerettem különösebben Reg Dwight lenni. Utáltam a Re becenevet,  borzalmas név volt. Eltonként új személyiséget kaptam.”

elton-john

Katy Perry – Katheryn Elizabeth Hudson

Katy Perry, mielőtt befutott, keresztény dalokat énekelt ráadásul az eredeti nevét használta: Katheryn Hudson. Tinédzser volt, amikor még egy gospel albumot is kiadott. A siker útjára csak ezek után lépett I Kissed a Girl című számával.  Csakhogy volt már egy Kate Hudson a környéken a szőke színésznő személyében. Így az énekesnő úgy döntött, felveszi édesanyja leánykori nevét, hogy ne keverjék össze őket állandóan.

katy-perry

Ben Kingsley – Krishna Pandit Bhanji

Sir Ben Kingsley Krishna Pandit Bhanjiként látta meg a napvilágot angol édesanyától és indiai apától. Ám az 1960-as években megváltoztatta a nevét, hogy amerikaibb legyen a csengése, mert attól tartott, hogy egy idegen hangzású név árthat a színészi karrierjének. A Radio Timesnak így nyilatkozott: „Amint megváltoztattam a nevemet, megkaptam a munkákat. Volt egy meghallgatásom Krishna Bhanjiként is, és azt mondták: »Szuper volt, de nem igazán tudjuk, hogyan helyezzünk el téged a palettán.« Ekkor nevemet változtattam, és csak annyit kérdeztek: mikor tudnál kezdeni?”

Nicki Minaj – Onika Tanya Maraj

Nicki Minaj művésznevét valójában más választotta neki, és ő nem is igazán szereti. Születési neve Onika Tanya Maraj. „Az egyik első produceri szerződésemkor a partner azt akarta, hogy a nevem »Minaj« legyen, bár én foggal-körömmel küzdöttem ellene. De meggyőzött. Mindig is utáltam.” A keresztnevét pedig egykori beceneve, a Nicki után kapta.

Freddie Mercury – Farrokh Bulsara

A legenda Freddie Mercury eredeti neve Farrokh Bulsara volt. 1946-ban született Zanzibáron párszi indiai szülők gyermekeként. Nyolcéves korától Indiában angol stílusú bentlakásos iskolába járt, majd a középiskola után visszatért Zanzibárra, és felvette a Freddie keresztnevet. 1964-ben családja elmenekült az ottani forradalom elől, és az angliai Middlesexbe költöztek. A Queen szólógitárosa, Brian May szerint Freddie akkor döntött úgy, hogy Mercuryra változtatja a vezetéknevét, miután megírta a My Fairy King című dalt, amely a banda első stúdióalbumán szerepelt. „Azt hiszem, a névváltoztatás olyan volt neki, mint egy második bőr – mondta zenésztársa, Brian May egy 2000-es dokumentumfilmben. – Talán segített neki, hogy az a személy legyen, aki lenni akart. Bulsara még mindig ott volt, de a nyilvánosság számára más karakterré vált.”

Miley Cyrus – Destiny Hope Cyrus

Az énekesnő, aki a Destiny Hope nevet kapta születésekor, valójában az édesapjától, gyerekkorában kapott becenevét vette fel. Amikor kicsi volt, Billy Ray Cyrus Smiley-nak, vagyis mosolygósnak hívta a lányát állandó jókedve miatt. Ez lerövidült Miley-ra, amit azóta művésznévként használ. Sőt! 2008-ban törvényesen is megváltoztatta a nevét Miley Ray Cyrusra.

Vin Diesel – Mark Sinclair

A Halálos iramban sztárja, Vin Diesel egyszer elmagyarázta Conan O’Briennek a The Late Show-ban, hogy miért változtatta meg a nevét, amikor még kidobóként dolgozott. A Vin édesanyja lánykori nevének, a Vincentnek a rövidített változata, míg a Diesel egy becenév volt, amit a „dízelmotorozásról” kapott, mert rengeteg energiája volt. Azt mondta, keményebb névre vágyott, amivel hitelesebben őrizheti a klubok bejáratát, annak idején, amikor még kidobó volt.

Oprah Winfrey – Orpah Winfrey

Elsőre fel sem tűnik a különbség? A műsorvezető ugyanis nem változtatott nevet, de egy furcsa elírás miatt lett más a művészneve, mint a születési neve. Egy bibliai alakról kapta a nevét, de a születési anyakönyvi kivonatában rosszul írták azt. Ahogy elmondta: „Ida néném választotta a nevet, de senki sem tudta, hogyan kell helyesen írni, ezért „Orpah” néven szerepelt a születési anyakönyvi kivonatomban. Csakhogy az emberek nem tudták kiejteni, ezért a dokumentum kivételével minden helyen megcserélték a két betűt.”

Forrás: mirror.co.uk Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!