28 éve alakult a Spice Girls – Mi lett velük azóta?

2022. március 03.
1994-ben éppen ezen a napon alakult a Spice Girls. Egészen elképesztő, hogy ennek lassan már 30 éve, és van olyan tagja a bandának, akiből hamarosan nagymama lehet.

Minden idők legsikeresebb lánycsapataként tartják számon az együttest, valószínűleg ennek köszönhető, hogy az öt lány szólókarrierje is szépen alakult a Spice Girls 2000-es szétválása óta. Néhány fellépés erejéig az elmúlt 22 évben is összeálltak, négyen pedig újra turnéra indulnak idén.

A Spice Girls a kezdetekkor

A Spice Girls a kezdetekkor (1995-ben)

Melanie Brown, azaz Mel B

Szólókarrierjét is Mel B néven kezdte, első szólóalbuma, a Hot 2000-ben jelent meg. 2007 óta előszeretettel vesz részt tehetségkutatókban zsűritagként, így az évek során keresett televíziós személyiséggé nőtte ki magát. 

Mel B-nek több komoly kapcsolata is volt az elmúlt időszakban, Eddie Murphyvel is közel kerültek egymáshoz. Három gyermeke született: egy kislány a volt férjétől, Jimmy Gulzar táncostól, egy másik kislány Eddie Murphytől és egy harmadik lányka Stephan Belafonte filmproducertől. A friss fotók tanúsága szerint a szívét most Rory McPhee fodrász rabolta el, bár Mel B többször is elmondta, hogy bántalmazó kapcsolatai után nehezen bízik a férfiakban.

Melanie Brown azaz Mel B vagy Scary Spice a Spice Girlsből

Az énekesnő legidősebb lánya, Phoenix Chi már 23 éves, és szívesen viseli édesanyja ruháit. Nagyon közel is állnak egymáshoz, Melanie pedig kimondhatatlanul büszke felnőtt lányára. „Legidősebb, drága lányom. Nincsenek szavak, amelyek leírják, hogy mennyire büszke vagyok rád, arra a nőre, akivé váltál. Tudom, nem volt könnyű. Szeretlek” – írta Mel B a lányának, amikor az húszéves lett.

Mel B és a lánya Phoenix

Mel B és Phoenix Chi 2022-ben Londonban (fotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images)

Melanie Chisholm, azaz Mel C vagy Sporty Spice

A Mel C néven ismertté vált Melanie első szólóalbuma, a Northern Star még 1999-ben jelent meg, nem sokkal azelőtt, hogy a Spice Girls hivatalosan is bejelentette volna, hogy tagjai külön utakon folytatják. Azóta nyolc lemezt adott ki, a legutóbbit 2020-ban.

Mentorként láthatták a The Voice UK-ben, ahol Tom Jones csapatának munkáját segítette. Melnek van egy kislánya. Scarlet ma már 13 éves, édesapja pedig egy ingatlanfejlesztő, akinek semmilyen kapcsolata nincs az énekesnővel. Mel nem szingli, bár nem is árul el sokat a magánéletéről. Párja Joe Marshall zenei producer, akit egy tévés munkája során ismert meg.

Melanie Chisholm azaz Mel C vagy Sporty Spice a Spice Girlsből

Emma Bunton, azaz Baby Spice

Hasonlóan a többiekhez, Emma is szólókarrierbe kezdett, négy albumot adott ki. 2009 óta a Heart London című rádióműsor műsorvezetője, 2017-ben még az év rádióműsora díjat is kiérdemelte.

Összehozták Leonardo DiCaprióval és Justin Timberlake-kel, miközben se veled, se nélküled kapcsolatban állt Jade Jonesszal. Két gyermekük született, a 15 éves Beau és a 11 éves Tate. Jade pedig majd két évtized után, 2021. július 13-án feleségül vette az énekesnőt. Emma 2021-ben kiadta első könyvét is Mama You Got This címmel, amiben szülőknek ad hasznos tanácsokat.

Emma Bunton azaz Baby Spice

Geri Halliwell, azaz Ginger Spice

Őt tartják a Spice Girls leglázadóbb tagjának, aki igazán komolyan vette a girl power szlogent és ikonikus ruhájával borzolta a kedélyeket. Geri Halliwell (aki ma már a Horner vezetéknevet viseli) 1998-ban elsőként vetette fel, hogy szólókarrierre vágyik, amivel nagy port kavart a nemzetközi sajtóban. Első önálló albuma 1999-ben jelent meg Schizophrenic címmel, és azóta két másikat is kiadott. Geri szép sikereket ért el írónőként is, ő az öt kötetből álló Ugenia Lavender című gyerekkönyv-sorozat szerzője.

Geri Halliwell azaz Ginger Spice

2005-ben kiderült, hogy gyermeket vár, a következő évben életet is adott első gyerekének, aki a Bluebell Madonna nevet kapta. A kislány édesapja Sacha Gervasi forgatókönyvíró, aki sokáig nem akarta elismerni az apaságot.

Geri 2015-ben ment férjhez Christian Hornerhez, aki a Red Bull Forma–1-es csapatfőnöke. Két évvel az esküvő után az énekesnő egészséges kisfiúnak adott életet, aki a Montague George nevet kapta, de sok időt tölt a családdal a férfi korábbi házasságából született lánya is. 

Victoria Beckham, azaz Posh Spice

Róla szinte mindent tudunk! Igazi divatikon lett belőle, minden kétséget kizáróan ő lett a legsikeresebb és legismertebb az öt lány közül, nincs is szüksége arra, hogy részese legyen a közelgő turnénak. Ehhez minden bizonnyal hozzájárult az is, hogy David Beckhammel alkot egy párt: 1999-ben házasodtak össze, és azóta négy gyermekük született. Legidősebb fiuk, Brooklyn nemrég jegyezte el a barátnőjét.

Victoria Beckham és családja

Victoria Beckham és családa 2021 karácsonyán (fotó: Instagram)

Victoria a zenei karrier mellett a divatszakmában is szép sikereket ért el, a Spice Girls feloszlását követően modellként dolgozott, majd 2008-tól saját divatmárkát hozott létre, ami a mai napig keresett. Márkája nemcsak ruhákat dob piacra, hanem olyan izgalmas szépségújdonságokkal is előrukkol, mint a Spice Girls rúzskollekció!

Victoria Beckham azaz Posh Spice

Forrás: Distractify, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?