Kristen Stewart: „Úgy érzem, mintha egy álomvilágban élnék épp”

2022. március 10.
Közeledik a 2022-es Oscar-díjátadó, ahol Kristen Stewartot is jelölték Diana hercegné életének és örökségének megidézéséért, a Spencer című filmben nyújtott alakításáért. Ezért is gondolja azt a színésznő, hogy az élet most éppen túl jó.

Teljes lényével elmerült Diana hercegné életében Kristen Stewart ahhoz, hogy a lehető leghitelesebben formálja meg a hercegnét a Spencer című életrajzi filmben. Az alakítása olyan jól sikerült, hogy az Amerikai Filmakadémiától életében először megkapta a jelölést a legjobb női főszereplő kategóriában. Ám nem az Oscar az egyetlen díj, amit bezsebelhet a filmszerepért, legutóbb épp a Santa Barbara Filmfesztiválon nyert a kategóriában.

„Ironikus, hogy Diana egy nagyon visszahúzódó személyiségként szerepel a róla szóló történetekben, ám valójában ő az egyetlen a brit királyi családból, aki valaha kinyújtotta a kezét mások felé, és megérintett bárkit” – mondta Kristen Stewart arról, milyen felismeréseket hozott számára filmszerep. 

kristen-stewart-spencer

A színésznő azt feltételezi, hogy ez azért lehet, mert így próbálta saját magányát enyhíteni. „Azt hiszem, az a legszomorúbb, amikor látod, hogy mennyire vágyik rá, hogy valaki megérintse. Bár nem ismerhetjük a lelke minden részletét, érezhetjük a lényének vibrálását, mindenen átjött, amikor beszélt.”

Diana szakítása előtt

A Spencer című film a királyi család 1991-es karácsonyáról szól, egy hónappal azelőtt, hogy Diana szakított volna Károly herceggel. „Szerintem ez a film nagyon különleges és furcsa – mondta Kristen Stewart. – És a tény, hogy helye van egy ilyen alkotásnak, nagyszerű. Nem is lehetnék boldogabb.”

A színésznő arról is beszélt, hogy mind a magánélete, mind a karrierje is szárnyal. „Mintha egy kitalált világban élnék, túl jó – mondta Kristen Stewart arról, hogy Oscar-díjra jelölték, barátnőjével, Dylan Meyerrel pedig eljegyezték egymást. – Csak nézed a listát, és azt érzed: ez lehetséges? Tényleg megtörténik? Én most pont ezt érzem.”

„Egyetlen pillanatát sem akarom elszalasztani egyik napnak sem. Ezt kijelenthetem” – tette hozzá Kristen Stewart.

Forrás: E! Online Fotó: Getty Images

A friss Marie Claire-ben interjút olvashatsz Kristen Stewarttal!