Saját Barbie-t kapott Erzsébet királynő

2022. április 22.
Idén ünnepli trónra kerülésének platina évfordulóját II. Erzsébet királynő. A jeles alkalomból a Mattel elkészítette a leghosszabb ideje trónon lévő uralkodó Barbie változatát.

A királynő 96. születésnapjára időzítették a II. Erzsébetről mintázott Barbie bemutatását, amely a királynő trónra kerülésének 70. évfordulója előtt tiszteleg.

erzsebet-kiralyno-barbie

Az Erzsébet királynőről készült Barbie egy olyan kollekció része, amellyel a babák gyártója olyan embereknek szeretne emléket állítani, akik egyéniségükkel, munkásságukkal nagy hatással voltak a társadalomra és az emberek életére. Tavaly az amerikai színésznőről, Lucille Ballról készült különleges Barbie, akit a vígjátékok királynőjének is neveznek.

A brit monarchia múltja

A II. Erzsébetről készült babát elefántcsontszínű estélyibe öltöztették, amelyet kék szalag díszít. A Barbie-n található részletek rengeteg utalást tartalmaznak a brit monarchia múltjára: Erzsébet királynő esküvői koronáját viseli, a rózsaszín és kék szalag pedig édesapját, VI. György királyt és nagyapját, V. György királyt szimbolizálja, mivel ezeket tőlük kapta II. Erzsébet. Érdekes ugyanakkor, hogy bár a baba feje a 96 éves uralkodóé, de a teste a megszokott filigrán női alakot formázza. 

Forrás: BBC Fotó: Mattel

Olvass tovább!