Jason Momoa egy sereg szabályt felrúgott a Sixtus-kápolnában

2022. május 17.
Kiakadtak a rajongók, amiért a színész fotózkodott és videókat készített a Sixtus-kápolnában, ahol ez egyébként tilos. Jason Momoa bocsánatot kért.

A Sixtus-kápolna varázslatos atmoszférája magával ragadta Jason Momoát is. Olyannyira, hogy a színész fittyet hányva a vatikáni előírásokra, fotózkodott és videókat készített a kápolna gyönyörű freskói előtt, melyeket gondosan posztolt az Instagramra is. Azért tilos egyébként a fotók és videók készítése, mert a kamerák vakuja károsíthatja Michelangelo remekművét. 

jason-momoa-sixtus-kapolna

Jason Momoa a Halálos iramban-franchise újabb részét forgatja Rómában, és ha már ott van, úgy döntött, meglátogatja az örök város ikonikus műemlékeit. A 42 éves színész elragadtatott posztja után azonban a kommentelők felhívták a figyelmét rá – ha már a teremőrök nem tették –, hogy tilos a fotózás a Sixtus-kápolnában, és a kettős mérce miatti felháborodásuknak is hangot adtak. „Nekünk, átlagos embereknek nem engedik, hogy filmezzünk a Sixtus-kápolnában – írták többen is. – A hírességek bezzeg fotózhatnak. Nem Jasonre haragszom (imádom őt), de ez nem igazságos.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Jason Momoa is belátta tévedését, és videóban kért elnézést, amiért nem volt empatikusabb, némi mentegetőzéssel együtt. „Csak a barátaimnak akartam megmutatni, milyen gyönyörű hely a Sixtus-kápolna, ahova 19-20 éves korom óta el akartam jutni.”

A színész még azt is hozzátette, hogy a rajongók akartak vele fotózkodni, amikor megérkezett. „Ami nagyon furcsa, tekintve hogy a Vatikánban sokkal több és látványosabb csoda van, mit én, de megtettem. Igyekeztem minél tisztelettudóbb lenni, és engedélyt kértem, így azt gondoltam, szabad.”

Jason Momoa azt is elárulta, hogy fizetett azért, hogy egyedül lehessen a Sixtus-kápolnában, és nagyobb összeget adományozott a templomnak. „Sajnálom, ha valakit megsértettem, nem akartam” – zárta bocsánatkérését.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!