Björk, a gonosz boszorkány fekete könnyeket hullat a mozivásznon

2022. március 19.
Ahogy közeleg a bemutatója, egyre több dolog derül ki a 10. században játszódó véres viking eposzról, Az Északi című filmről, ami az idei év nagy mozis szenzációjának ígérkezik. Most éppen a rendező-forgatókönyvíró, Robert Eggers árult el néhány kulisszatitkot, amikor a napokban interjút adott az Entertainment Weeklynek.

A filmkészítő elárulta, hogy a főhőst, az Alexander Skarsgard által alakított bosszúálló viking herceget nem véletlenül hívják Amleth-nek, ugyans a sztori ugyanazon skandináv eposz alapján készült, amelyből Shakespeare a Hamletet írta. Eggers mindenkit biztosított arról, hogy most aztán tényleg igazi vikingeket fogunk látni.

boszorkany-viking-mozi-az-eszaki-film

„A nézők azt hiszik, ismerik az ősi skandináv harcosokat, mert látták az 1958-as Vikingeket Kirk Douglasszel a főszerepben, amiben rajzfilmekből szalajtott csávók tomboltak szarvakkal díszített sisakban. Vagy megnézték a tévésorozatokat, ahol meg úgy néznek ki a vikingek, mintha sci-fikből kölcsönzött rocksztárok lennének. Mi valami egészen mást csináltunk” – mondja a rendező, aki szerint a film főszereplőjét játszó színésznél nem is találhattak volna jobb karaktert Amleth megformálására.

boszorkany-viking-mozi-az-eszaki-film

„Alex már a Tarzanban sem volt nyápic gyerek, de most olyan hatalmasra nőtte ki magát, hogy az elképesztő. Ami az alakítását illeti, teljesen átlényegült, eggyé vált a karakterrel, bosszúálló haragja olyan rettenetes, hogy csak arra tudok gondolni: erre találták ki a mozit” – áradozott Eggers Alexander Skasgardról.

boszorkany-viking-mozi-az-eszaki-film

A skandináv misztikummal átitatott film hatalmas sztárparádét vonultat fel. A vásznon egymás mellett láthatjuk Anya Taylor-JoytNicole KidmantWillem Dafoe-t és még Ethan Hawke-ot is. Mindennek a tetejében, hab a tortán a vásznon régen látott izlandi énekesnő, Björk a boszorkány szerepében, aki szalmakoronát viselve fog fekete könnyeket hullajtani varázslás közben.

boszorkany-viking-mozi-az-eszaki-film

Úgy tűnik, hogy mind a színészeket, mind pedig a történetet elnézve nem is találhatunk jobb filmet, amiben elmerülve május 19-től kezdve elmenekülhetünk a valóság elől.

Olvass tovább!