Drogok, kopaszság, meztelenség: ők a legnagyobb botrányhős-gyereksztárok

2022. július 11.
Kopaszra borotválás, drogozás, meztelen fotók... a tinisztárok gyakran ugyanakkora hülyeségeket csinálnak, mint sok más tizenéves. Csakhogy ezeket a botrányokat az egész világ láthatja...

Lindsay Lohan


Az egykori gyereksztárra, Lindsay Lohanre a 2000-es évek elején a bulvárlapok csak „partiarcként” hivatkoztak, híres nagy bulizó volt ugyanis. Sőt, 2007 és 2012 között rengetegszer került összeütközésbe a törvénnyel, és többször is részt vett alkohol- és drogrehabilitációs kezelésen is. Először 2007 elején ment harminc napos terápiába, miközben továbbra is játszott filmekben. Néhány hónappal később azonban letartóztatták ittas vezetés miatt, miután állítólag elvesztette uralmát Mercedes-Benz kabriója felett, és nekiütközött a járdaszegélynek a kaliforniai Beverly Hillsben.
Még kétszer tartóztatták le ugyanabban az évben, vádat emeltek ellene kokainhasználat, valamint a próbaidő megsértése miatt. Kilencven napnyi börtönbüntetésre ítélték, de végül csak két hetet töltött le.
2011-ben lopással is vádolták, miután a rendőrség szerint egy 2500 dollár értékű nyakláncban lépett ki egy kaliforniai ékszerüzletből. A vádat később vétségre mérsékelték, és Lohant 480 óra közmunka elvégzésére és házi őrizetben letöltendő próbaidőre kötelezték, miután ártatlannak vallotta magát. Ám nem teljesítette közhasznú kötelezettségeit, így rövid időre letartóztatták, majd 100 000 dollár óvadékot tett le.
Zavaros múltja ellenére Lohan ki tudott keveredni a balhékból, és ma már színészi karrierjére összpontosít.

Britney Spears


Britney Spears 2007-ben kezdett mélyrepülésbe egy nyilvános lelki összeomlással. Mielőtt tinibálvánnyá vált olyan slágerekkel, mint a „Baby One More Time”, az énekesnő szerepelt a „The Mickey Mouse Club” sorozatban, olyan jövőbeli slágergyárosokkal együtt, mint Justin Timberlake és Christina Aguilera.
Később egy sor nagy nyilvánosságot kapott incidens megkérdőjelezte mentális egészségét. 2008-ban például lefényképezték, amint ölében kisfiával, Seannal vezeti az autóját, ahelyett hogy gyerekülésbe kötötte volna a kicsit, ahogyan azt Kaliforniában is előírja a törvény. „Hibát követtem el” – mondta akkor az esetről.
Kritizálták amiatt is, mert leborotválta a fejét, és látták, amint egy esernyővel üti egy fotós autóját. Spears később két alkalommal is pszichiátriára került, majd apja, Jamie Spears „ideiglenes gyámságot” kért az énekesnőre, amit meg is kapott. Ez a jogi helyzet végül tizenhárom évig tartott, korlátozta Spears pénzügyeihez való hozzáférését és egészségével kapcsolatos személyes döntéseit.
Az énekes jogi lépéseket kezdeményezett családja ellen: „Csak vissza akarom kapni az az életem. Tizenhárom év telt el, és ez bőven elég” – mondta 2021 júniusában az ügyében eljáró bíróhoz fordulva. „Szeretném megosztani a történetemet a világgal, elmondani, hogy mit tettek velem, ahelyett, hogy örökre titok maradna.”

Macaulay Culkin


Macaulay Culkint azzal vádolták, hogy módosult tudatállapotban volt, amikor a Reszkessetek betörők franchise-ban szerepelt, bár ő tagadta, hogy kábítószert vagy alkoholt fogyasztott volna.
Culkin először tinédzserkorában került a címlapokra, miután törvényesen megfosztotta szüleit a vagyonkezelői alapjához való hozzáféréstől, és biztost fogadott fel pénzügyei kezelésére. Évekkel később, miután az egykori gyereksztár ziláltan tűnt fel fotókon, néhányan megkérdőjelezték Culkin jó egészségi állapotát. A „Reszkessetek betörők”-színész azonban később azt mondta, bár előfordult, hogy kábítószert fogyasztott, soha nem vált függővé. „Az emberek azt hiszik, hogy őrült vagyok, egy tönkrement ember. És egészen az elmúlt egy-két évig ezt meg is tudtam érteni” – nyilatkozta Culkin az Esquire-nek. „A történet az volt, hogy elváltam a szüleimtől. Levetettem apám nevét, anyám nevét, és amikor ezt megtettem, hamar minden a helyére került.
Culkin azt is elmondta, hogy ami a káros anyagokat illeti „játszott a tűzzel”, de soha nem járt rehabilitációra, nem volt szüksége külső segítségre. „Nem lennék az a személy, aki ma vagyok, ha egyáltalán nem lett volna kábítószer az életemben” – mondta. „Aztán volt néhány megvilágosító élményem… Jelenleg iszom és dohányzom, de nem nyúlok drogokhoz. Nem kell megtagadnunk ezeket, mert olyanok, mint a régi barátok. De néha túlnősz a barátaidon.”

Miley Cyrus


Miley Cyrus egykor a Disney Channel üdvöskéje volt. Hannah Montana című slágershow-ja és az azt követő zenei karrierje között Cyrus a 2000-es évek elején a lányok bálványa volt világszerte. A színész-énekes azonban hamarosan botrányok sorozatába keveredett, amelyek veszélyeztették „példakép”-mivoltát és a Disney Channel sztárjának hírnevét.
2008-ban például a tizenöt éves Cyrus feltűnt a Vanity Fair címlapján, amit sokan átszexualizált megjelenésnek tartottak. A fotókon, amelyeket Annie Leibovitz híres fotós készített, Cyrus selymekbe bugyolálva látszik, meztelen háttal. A New York Post még címlapsztorit is közölt „Miley’s shame” címmel, egy fotóval a borítóról. „Részt vettem egy fotózáson, amit „művészinek” ígértek, és most, a fényképek láttán és a történetet olvasva, annyira kínosan érzem magam…” – nyilatkozta Cyrus akkor. „Soha nem állt szándékomban ilyesmi, és elnézést kérek a rajongóimtól.
Cyrus később visszavonta a bocsánatkérést, mondván, hogy nem sajnálja a dolgot.

Később sokkolta a világot a 2009-es Teen Choice Awards-on adott műsorával, amelyet egyesek rúdtánchoz hasonlítottak.
Miközben a díjátadón előadta „Party in the USA” című slágerét, a tizenhat éves Cyrus énekelt, és egy fagylaltoskocsin mozgott a színpadon. A kocsihoz egy rúd volt rögzítve a stabilitás érdekében, bár néhányan vitatták, hogy Cyrus táncol rajta… „A Disney Channel nem kommentálja ezt a teljesítményt” – állt a hálózat közleményében a Billboard szerint. „De a szülők megnyugodhatnak, a Disney Channelen bemutatott összes tartalom közönségünk, a 6-14 éves gyerekek életkorának megfelelő, és összhangban van márkánk értékeivel.

Justin Bieber


Justin Bieber popsztár – aki tizenhat évesen érte át a nagy áttörést – is egy sor rendhagyó incidensen ment keresztül.Volt f izikai összetűzése paparazzival, sőt rajongóival is az évek során, de leghírhedtebb botránya akkor történt, amikor egy 2013-ban készült videóban az értelmezések szerint „megszentségtelenítette” Bill Clinton volt elnök fényképét.
Bár a sztár később bocsánatot kért az esetért, 2014 és 2015 között számos további ügye volt a rendőrséggel: testi sértés, vezetési kihágás, vandalizmus, ellenszegülés miatt.

Kylie és Kendall Jenner


2017-ben Kendall és Kylie Jennert kritizálták amiatt, hogy olyan pólókat árultak, amelyeken különféle ismert emberek képei láthatók engedély nélkül, például Tupac és Biggie Smalls szerzői joggal védett fotói.
Lényegében az történt, hogy Kylie és Kendall új „vintage” pólókat adott ki Kendall+Kylie márkájuk számára. A ruhákon a nővérek arcképei láthatók olyan híres zenészek mellett, mint Tupac, a The Doors, Biggie Smalls és Ozzy Ozbourne. Az ingeket 125 dollárért adták, de a magas ár volt a legkisebb gond velük. Egyes közösségimédia-felhasználók azt állították, hogy a reality-sztárok tiszteletlenek, különösen a már elhunyt művészekkel szemben. Az ingeket még megjelenésük napján eltávolították a Kendall+Kylie webhelyről.
Michael Miller fotós, a Tupacról az egyik ingen megjelenő kép készítője később beperelte a két Jennert, azzal vádolva őket, hogy engedélye nélkül használták fel a képet. A Rolling Stone magazinban úgy fogalmazott: kihasználták őt. A nővérek vitatták a vádakat, és azt mondták, engedélyt kaptak a fotók felhasználására. A keresetet 2018-ban ejtették, de a megegyezésről nem közöltek részleteket.
A The Washington Post szerint Jennerék a The Doors örököseitől, Notorious B.I.G. anyjától és Sharon Osbourne-től ugyanígy vétót kaptak.
De Kendall Jennerrel más baj is volt. Kritizálták őt, miután megjelent egy kólareklámban, amelyben látszólag megveszteget egy rendőrt. A reklámot azzal vádolták, hogy bagatellizálja a Black Lives Matter mozgalmat. „A Pepsi az egység, a béke és a megértés globális üzenetét próbálta közvetíteni. Nyilvánvalóan eltévesztettük a célt, ezért elnézést kérünk” – áll a cég közleményében a New York Times szerint. Jenner pedig könnyes bocsánatkéréssel azt mondta: „Bíztam mindenkiben. Bíztam a csapatokban. De miután láttam a reakciót, és elolvastam, hogy az emberek mit mondtak erről, határozottan megértettem, mit rontottunk el, és nagyon rosszul érzem magam.

Forrás: Insider, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!