A 90-es évek sorozatsztárjai akkor és most

2022. július 08.
Számtalan, ma is A-listás színész köszönheti a karrierjét azoknak a bizonyos kilencvenes éveknek... és bizony máig megőrizték a népszerűségüket!

Azt mondják, nem szabad a múltban élnünk, és ezzel természetesen egyet is értünk, de nosztalgiázni azért mégis lehet – különösen akkor, ha olyan sok kultúrtörténeti pillanatot köszönhetünk valaminek, mint a kilencvenes éveknek. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy 1994-ben mutatták be a mára kultikussá vált Jóbarátok legelső epizódját, négy évvel később pedig debütált a tévék képernyőjén a Szex és New York is. Az évtized legnépszerűbb szériái számtalan feltörekvő hírességet feltettek Hollywood térképére, akik ma is az A-listás sztárok tömegét erősítik.

X-akták

Gillian Anderson

Gillian Anderson nevét például az X-aktákban ismerte meg a világ – Dana Scully különleges ügynökként. A színésznő életrajzában immár olyan emlékezetes alakítások találhatóak, mint a Hajsza Stella Gibsonja vagy a Szexoktatás Jean Milburnje. A magánéletben pedig lelkes aktivista, aki a nők egyenjogúságáért küzd.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Bár nem a Jóbarátok Rachelje volt Jennifer Aniston legelső szerepe, mégis a sitcomnak köszönheti, hogy felfigyeltek rá a szórakoztatóiparban – na meg a szépségszalonokban is, mivel a pincérlány frizuráját nők ezrei követelték a fodrászuktól 1994 után. Karakterét az évek során Golden Globe- és Emmy-díjakkal is elismerték a kritikusok – ám Jen mára maga mögött hagyta a Jóbarátokat, és a The Morning Show-ban bebizonyította, hogy egy drámasorozatban is helytáll.

Shannen Doherty

Shannen Doherty

Shannen igazából nem a Bűbájos boszorkákkal tört be a szórakoztatóiparba, hanem a tinédzserekről szóló Beverly Hills 90210 szériával. (Brenda karakterét egyébként a show spin-offjában, a 90210-ben is magára öltötte.) A színésznő 2015 óta mellrákkal küzd, és erről nyíltan is beszél a közösségi oldalán – az a célja, hogy felhívja a figyelmet a megelőzés fontosságára.

Katie Holmes

Katie Holmes

Katie Holmes talán sosem moshatja le teljesen magáról a Dawson és a haverok Joey-jának szerepét, ami hozzásegítette őt a hollywoodi álomhoz. Pedig képzeld, ezt mindössze egy munkája előzte meg színésznőként – hiába, van, aki az elején jól választ. Katie most már a rendezői ambícióinak (is) hódol, az Alone Together című filmnek ő a direktora, a producere és a forgatókönyvírója is.

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar

Bizony, a Buffy, a vámpírok réme sorozatot is a kilencvenes éveknek köszönhetjük, így a főhőst alakító Sarah Michelle Gellar is ebben az időszakban vált világszerte ismertté. Most egyébként főként a gasztronómiára és a családjára fókuszál: közel 20 éve, 2002-ben mondta ki az igent Freddie Prinze Jr.-nak és egy kislány, illetve egy kisfiú büszke és boldog szülei. (De 2019-ben azért beugrott az Agymenők fináléjába egy gyors cameóra.)

Melissa Joan Hart

Melissa Joan Hart

Nem csak a vámpírok, a boszorkányok is arattak ebben az évtizedben – pontosabban Sabrina, a tiniboszorkány. Melissa Joan Hart mindenki szívébe belopta magát a mágikus szerepében – és azóta is aktív film-, illetve sorozatszínésznő, ráadásul rendezőként is dolgozik,

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Utazz vissza velünk a múltba!