A Vészhelyzet Carol nővére, Julianna Margulies 56 éves lett és ragyog

2022. július 16.
Júniusban ünnepelte 56. születésnapját Julianna Margulies, aki ma már megszámlálhatatlanul sok nívós szakmai díjat őrizhet az otthonában, pedig eleinte úgy tűnt, soha nem fog tudni felkerülni Hollywood térképére.

Bár valószínűleg örökre a Vészhelyzet Carol Hathaway nővéreként fogjuk emlegetni Julianna Marguliest, a színésznő valójában rég maga mögött hagyta a kórházi egyenruhát – sőt, mára sikeres bestseller íróvá (is) vált, hiszen kiadta memoárját, amit magyarul Napsugárlány – Egy váratlan élet címmel olvashatsz. Az Emmy-díjas színésznő a kötetben elmeséli, milyen nehéz út vezetett számára a szakmai elismertséghez a szórakoztatóiparban. Például tudtad, hogy az eredeti tervek szerint Carol már a Vészhelyzet első epizódjában meghalt volna?

Julianna Margulies

Külön érdekesség, hogy a nővér „életét” végül a dr. Doug Rossot alakító George Clooney mentette meg. „Neki köszönhetem a karrieremet, mert a karakterem elhunyt a pilot szerint” – mondta a színésznő. Mivel munkára és pénzre volt szüksége, már éppen le akart szerződni egy nem túl ígéretes sitcomhoz, amikor megcsörrent a telefonja – és George Clooney volt a vonal túlsó oldalán. „Hallottam, hogy jól vizsgázott a szereped a tesztvetítésben, és a helyedben nem vállalnék más munkát, mert azt hiszem, visszatérhetsz az életbe” – árulta el neki. A többi pedig már történelem, ugyanis ezután hat évadon át nővérruhába bújhatott, és még a 15. szezonban is visszatért egy rövid cameo erejéig.

George Clooney és Julianna Margulies

George Clooney és Julianna Margulies

A kitartása tehát meghozta a gyümölcsét, és sikerült áttörnie minden képzeletbeli akadályon. „Végül mégis eljátszhattam a televíziózás történetének – szerintem – két leggazdagabb női karakterét” – utalt Carol Hathawayre és A férjem védelmében Alicia Florrickjára.

Az utóbbiért a kritikusok számtalan díjat odaítéltek neki, például az Arany Glóbuszt is. És ha mindez nem lenne már így is elég szép eredmény, ő lett az egyike a legtöbb Screen Actors Guild-szobrot birtokló színésznőknek.

Julianna Margulies

Ám bármennyire is úgy tűnhet, hogy Julianna Margulies felért a csúcsra, könnyen előfordulhat, hogy még csak most kezdődik igazán a sikermenete. 2020-ban ugyanis csatlakozott a The Morning Show csapatához (pontosabban Jennifer Anistonhoz és Reese Witherspoonhoz) a második évadra, és Laura Petersonként ismét lenyűgözte a nézőket, illetve Hollywoodot. (A sorozatnak egyébként azóta berendelték a harmadik szezonját is.)

Reese Witherspoon és Julianna Margulies

Reese Witherspoon és Julianna Margulies

Közben a magánélete is szárnyal: 2007 novemberében kimondta az igent Keith Lieberthalnak, és a kapcsolatuk azóta is töretlen. Az esküvőjük után egy évvel megszületett a fiuk, Kieran Lindsay – Julianna pedig egyáltalán nem bánja, hogy a negyedik X felett lett édesanya. „Nem volt előttem példa arra, milyen is egy jó házasság. A szüleim egyéves koromban elváltak, elég instabil gyermekkorom volt. Sok szeretet kaptam, de mégsem volt előttem pozitív példa a házasságra” – ismerte el.

Julianna Margulies, Kieran Lindsay Lieberthal és Keith Lieberthal 2015-ben

Julianna Margulies, Kieran Lindsay Lieberthal és Keith Lieberthal 2015-ben

„Szóval azt gondoltam, én miért tenném meg? Hosszú időbe telt, hogy megszabaduljak a házasságról alkotott narratívámtól” – ismerte el, és azt sem tagadta le, sokáig rossz embereket választott partnerként. Aztán megismerte a (leendő) férjét és fél év után úgy érezte, az élet egyszerűbb vele. „Szerintem az a legfontosabb, hogy megtaláljuk azt a valakit, akivel szeretnénk együtt megöregedni, a többi jön magától – vallja a színésznő, aki maga is tervezgetés nélkül esett teherbe. – Szerencsés véletlen volt.”

Fotó: Getty Images

A Vészhelyzet volt a kedvenc sorozatod?