Így él ma Koo Stark színésznő, aki egykor András herceg szeretője volt

2022. július 25. |

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy hercegbe futnak bele egy vakrandin, Koo Stark színésznővel viszont ez is megesett!

Még a The Crown (A korona) sorozat negyedik évadában is megemlíti András herceg karaktere az anyjának, II. Erzsébetnek, hogy egy feltörekvő színésznővel, Koo Starkkal találkozgat. A sztori kicsit sem kitaláció, a románc valóban megtörtént… Kathleen Norris Stark 1956-ban született New Yorkban. Szülei a szórakoztatóiparban dolgoztak, már kislányként tudta, hogy az ő nyomdokaikba lép, ha felnő. Tanulmányai befejezését követően kezdett színészkedni, első szerepét egy 1974-es vígjátékban kapta, aminek producere az édesapja volt, egy évvel később pedig a Rocky Horror Picture Show-ban tűnt fel.

Így él ma Koo Stark színésznő, aki egykor András herceg szeretője volt

A leginkább figyelemreméltónak mégsem ezt a szerepét tartják: Koo Stark 1976-ban megkapta az Emily című film főszerepét, aminek köszönhetően azok is felfigyeltek rá, akik korábban esetleg nem hallották a nevét. Ebben a produkcióban forgattak egy ruhátlan, leszbikus jelenetet is, amitől nem igen tudott szabadulni a színésznő. Mondanunk sem kell, hogy éppen emiatt a jelenet miatt kapták fel annyira a lapok a viszonyát András herceggel. Bár később szerepelt a Csillagok háborújában is, a vele forgatott jeleneteket kivágták.

Találkozás a herceggel

A különleges szépségű Koo Stark 1981-ben, egy vakrandin ismerkedett meg a nemrég pedofilbotrányba keveredett András herceggel, akivel másfél évig voltak együtt. A visszaemlékezések szerint a férfit a nő intelligenciája és eleganciája ragadta magával. A színésznőt még az angol királyi családnak is bemutatta András, de az esküvőig nem jutottak el. Ebben nagy szerepe volt a lesifotósokkal folytatott állandó küzdelemnek. Szakításukat követően, 1983-ban így nyilatkozott a színésznő: „Az a túlzott figyelem, ami akkor övezett engem, elviselhetetlen volt. Pokollá tette az életemet.” 

Koo Stark

Koo Stark menekül a fotósok elől 1982-ben

Koo a különválást nehezen dolgozta fel, még 2015-ben is úgy beszélt András hercegről, mintha élete nagy szerelmét szalasztotta volna el.  „Egy napon besétált az életembe András, és onnantól kezdve nem volt megállás, ő lett számomra a minden.”  A herceg azonban nem sokáig búslakodott. A szakítás után ismerte meg későbbi, azóta már exfeleségét, Sarah Fergusont, aki lányaik, Beatrix és Eugénia hercegnő édesanyja. 

Élet András után

Koo fejét is bekötötték, 1984-ben kötött házasságot Tim Jefferies művészeti menedzserrel, kapcsolatuk azonban csak egy évig tartott. Később úgy tűnt, hogy Warren Walker bankár oldalán találja meg a boldogságot, akivel nemcsak eljegyezték egymást, hanem közös gyermeket is vállaltak. Kislányuk, Tatiana 1997-es születése előtt azonban lefújták az esküvőjüket, és hivatalosan is szakítottak. Tatiana keresztapjának András herceget választották.

Koo Stark és András herceg

Koo Stark és András herceg a ’90-es években

Próbára tett a sors

A ma már fotósként dolgozó Koo-nak az évek során nemcsak a szíve tört össze többször, hanem számos betegséggel is meg kellett küzdenie. 1993-ban Londonban, fotózás közben elgázolta egy taxi, és súlyosan megsérült: fényképezőgépe úgy megütötte, hogy a homloka eldeformálódott és két fogát is elveszítette. 

2002-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, a betegség következtében pedig mindkét mellét el kellett távolítani. Az operáció után kemoterápiás kezelést kapott, ami nagyon megviselte a szervezetét. Azóta  jól van, hosszúra növesztett hajával az újjászületését hirdeti.

Így él ma Koo Stark színésznő, aki egykor András herceg szeretője volt

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?

Így él ma a Wall Street igazi farkasa!

Így él ma a Wall Street igazi farkasa!

Jordan Belfort neve valószínűleg keveseknek mond bármit is, ám ha eláruljuk, hogy ő a Wall Street igazi farkasa, akit az azonos című filmben Leonardo Di Caprio alakított, máris tudod, kiről beszélünk.

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok