Így él ma Koo Stark színésznő, aki egykor András herceg szeretője volt

2022. július 25.
Nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy hercegbe futnak bele egy vakrandin, Koo Stark színésznővel viszont ez is megesett!

Még a The Crown (A korona) sorozat negyedik évadában is megemlíti András herceg karaktere az anyjának, II. Erzsébetnek, hogy egy feltörekvő színésznővel, Koo Starkkal találkozgat. A sztori kicsit sem kitaláció, a románc valóban megtörtént… Kathleen Norris Stark 1956-ban született New Yorkban. Szülei a szórakoztatóiparban dolgoztak, már kislányként tudta, hogy az ő nyomdokaikba lép, ha felnő. Tanulmányai befejezését követően kezdett színészkedni, első szerepét egy 1974-es vígjátékban kapta, aminek producere az édesapja volt, egy évvel később pedig a Rocky Horror Picture Show-ban tűnt fel.

Így él ma Koo Stark színésznő, aki egykor András herceg szeretője volt

A leginkább figyelemreméltónak mégsem ezt a szerepét tartják: Koo Stark 1976-ban megkapta az Emily című film főszerepét, aminek köszönhetően azok is felfigyeltek rá, akik korábban esetleg nem hallották a nevét. Ebben a produkcióban forgattak egy ruhátlan, leszbikus jelenetet is, amitől nem igen tudott szabadulni a színésznő. Mondanunk sem kell, hogy éppen emiatt a jelenet miatt kapták fel annyira a lapok a viszonyát András herceggel. Bár később szerepelt a Csillagok háborújában is, a vele forgatott jeleneteket kivágták.

Találkozás a herceggel

A különleges szépségű Koo Stark 1981-ben, egy vakrandin ismerkedett meg a nemrég pedofilbotrányba keveredett András herceggel, akivel másfél évig voltak együtt. A visszaemlékezések szerint a férfit a nő intelligenciája és eleganciája ragadta magával. A színésznőt még az angol királyi családnak is bemutatta András, de az esküvőig nem jutottak el. Ebben nagy szerepe volt a lesifotósokkal folytatott állandó küzdelemnek. Szakításukat követően, 1983-ban így nyilatkozott a színésznő: „Az a túlzott figyelem, ami akkor övezett engem, elviselhetetlen volt. Pokollá tette az életemet.” 

Koo Stark

Koo Stark menekül a fotósok elől 1982-ben

Koo a különválást nehezen dolgozta fel, még 2015-ben is úgy beszélt András hercegről, mintha élete nagy szerelmét szalasztotta volna el.  „Egy napon besétált az életembe András, és onnantól kezdve nem volt megállás, ő lett számomra a minden.”  A herceg azonban nem sokáig búslakodott. A szakítás után ismerte meg későbbi, azóta már exfeleségét, Sarah Fergusont, aki lányaik, Beatrix és Eugénia hercegnő édesanyja. 

Élet András után

Koo fejét is bekötötték, 1984-ben kötött házasságot Tim Jefferies művészeti menedzserrel, kapcsolatuk azonban csak egy évig tartott. Később úgy tűnt, hogy Warren Walker bankár oldalán találja meg a boldogságot, akivel nemcsak eljegyezték egymást, hanem közös gyermeket is vállaltak. Kislányuk, Tatiana 1997-es születése előtt azonban lefújták az esküvőjüket, és hivatalosan is szakítottak. Tatiana keresztapjának András herceget választották.

Koo Stark és András herceg

Koo Stark és András herceg a ’90-es években

Próbára tett a sors

A ma már fotósként dolgozó Koo-nak az évek során nemcsak a szíve tört össze többször, hanem számos betegséggel is meg kellett küzdenie. 1993-ban Londonban, fotózás közben elgázolta egy taxi, és súlyosan megsérült: fényképezőgépe úgy megütötte, hogy a homloka eldeformálódott és két fogát is elveszítette. 

2002-ben mellrákot diagnosztizáltak nála, a betegség következtében pedig mindkét mellét el kellett távolítani. Az operáció után kemoterápiás kezelést kapott, ami nagyon megviselte a szervezetét. Azóta  jól van, hosszúra növesztett hajával az újjászületését hirdeti.

Így él ma Koo Stark színésznő, aki egykor András herceg szeretője volt

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?