A szemünk láttára cseperedett nővé – Angelina Jolie és Brad Pitt 17 éves lánya, Zahara már az egyetemre készül

2022. augusztus 15.
Szinte leírni is hihetetlen, hogy Angelina Jolie legidősebb lánya, Zahara ősszel egyetemre megy. Régi képek segítségével vettük végig a szemünk láttára felcseperedő sztárcsemete életét.

Angelina Jolie és Brad Pitt legnagyobb lánya, Zahara januárban töltötte a tizenhetet, idén ősszel pedig elkezdi egyetemi tanulmányait az Atlantában található Spelman College-on. A nagy hírt a büszke édesanya jelentette be az Instagram-oldalán egy friss fotóval, amin a lánya látható a jövendőbeli csoporttársai társaságában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Angelina Jolie (@angelinajolie) által megosztott bejegyzés

„Zahara a Spelman-nővéreivel! Gratulálok minden új diáknak, aki idén kezdi az évet. Ez egy nagyon különleges hely, és megtiszteltetés, hogy egy családtagunk is új Spelman-lány” – tette hozzá Jolie, utalva arra, hogy a Spelman College egy történelmileg kifejezetten fekete nőknek létrehozott főiskola.

A szemünk előtt cseperedett fel

Szinte leírni is hihetetlen, hogy Angelina Jolie legidősebb lánya már az egyetemre készül – mintha csak tegnap lett volna, hogy a színésznőt a néhány hónapos kislányt a karjában fogva kapták lencsevégre, akit 2005 júliusában Jolie egy etiópiai árvaházból fogadott örökbe. Zaharának ekkor már volt egy bátyja, Maddox, aki szintén örökbefogadással került a színésznőhöz 2002-ben. Ebben az időben történt egyébként, hogy Brad Pitt elvált feleségétől, Jennifer Anistontól, és aztán 2006-ban, miután nyilvánosan is felvállalta a kapcsolatát Angelina Jolie-val, a színésznő két gyerekét is a nevére vette.

zahara-jolie-pitt

Angelina Jolie Zaharával és Maddoxszal 2005-ben

zahara-jolie-pitt

Brad Pitt és Zahara 2007-ben

Zahara 2005 januárjában született Etiópiában, ahová Angelina még az év júliusában utazott el kifejezetten örökbefogadási szándékkal. A kislány hat hónapos volt, amikor a színésznőhöz került, és eredetileg a Zahara Marley Jolie nevet kapta – ezt változtatták meg Zahara Jolie-Pittre 2006-ban. Jolie és Pitt családja az évek során folyamatosan bővült, és Zahara további testvéreket kapott. A pár 2007-ben fogadta örökbe az akkor négyéves Pax Thient Vietnamból, miközben a vér szerinti gyerekeik is világra jöttek: 2006-ban született meg Shiloh Nouvel, majd 2008-ban az ikrek, Vivienne Marcheline és Knox Leon látta meg a napvilágot.

zahara-jolie-pitt

Brad Pitt és Angelina Jolie mind a hat gyerekük társaságában 2011-ben 

Zahara nagyon közel áll szüleihez és testvéreihez, jól bizonyítják ezt az évek során róluk készült közös képek is. Már gyerekként is rendszeresen a kamerák kereszttüzébe került, a szülei ugyanis gyakran magukkal vitték még a munkájukkal kapcsolatos utazásaikra is, így Budapesten is többször jártak.

zahara-jolie-pitt

Angelina Jolie és Zahara 2021-ben a Variety vörös szőnyeges eseményén

Ahogy Zahara idősebb lett, egyre több vörös szőnyeges eseményre is elkísérte édesanyját. 2018 januárjában a National Board of Review Awards gálán vett részt Angelina Jolie-val együtt, majd 2019-ben a testvéreivel a Demóna: A sötétség úrnője című film több premierjén is részt vett.

Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt, Maddox Jolie-Pitt és Knox Jolie-Pitt az Örökkévalók premierjén 2021 októberében

Shiloh, Zahar, Angelina Jolie, Vivienne, Maddox és Knox az Örökkévalók premierjén 2021-ben

2020 júniusában Angelina Jolie így beszélt a lányáról a Time 100 Talk számára készített interjúban: „Az egyik gyermekem, az egyik lányom etióp származású… Nagyon sokat tanultam tőle. A családunk tagja, de egyben egy rendkívüli afrikai nő is. Kapcsolata a hazájával, a földrésszel az ő sajátja, amit én csodálattal telve, kívülről szemlélek.”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!