A szemünk láttára cseperedett nővé – Angelina Jolie és Brad Pitt 17 éves lánya, Zahara már az egyetemre készül

2022. augusztus 15. |

Szinte leírni is hihetetlen, hogy Angelina Jolie legidősebb lánya, Zahara ősszel egyetemre megy. Régi képek segítségével vettük végig a szemünk láttára felcseperedő sztárcsemete életét.

Angelina Jolie és Brad Pitt legnagyobb lánya, Zahara januárban töltötte a tizenhetet, idén ősszel pedig elkezdi egyetemi tanulmányait az Atlantában található Spelman College-on. A nagy hírt a büszke édesanya jelentette be az Instagram-oldalán egy friss fotóval, amin a lánya látható a jövendőbeli csoporttársai társaságában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Angelina Jolie (@angelinajolie) által megosztott bejegyzés

„Zahara a Spelman-nővéreivel! Gratulálok minden új diáknak, aki idén kezdi az évet. Ez egy nagyon különleges hely, és megtiszteltetés, hogy egy családtagunk is új Spelman-lány” – tette hozzá Jolie, utalva arra, hogy a Spelman College egy történelmileg kifejezetten fekete nőknek létrehozott főiskola.

A szemünk előtt cseperedett fel

Szinte leírni is hihetetlen, hogy Angelina Jolie legidősebb lánya már az egyetemre készül – mintha csak tegnap lett volna, hogy a színésznőt a néhány hónapos kislányt a karjában fogva kapták lencsevégre, akit 2005 júliusában Jolie egy etiópiai árvaházból fogadott örökbe. Zaharának ekkor már volt egy bátyja, Maddox, aki szintén örökbefogadással került a színésznőhöz 2002-ben. Ebben az időben történt egyébként, hogy Brad Pitt elvált feleségétől, Jennifer Anistontól, és aztán 2006-ban, miután nyilvánosan is felvállalta a kapcsolatát Angelina Jolie-val, a színésznő két gyerekét is a nevére vette.

zahara-jolie-pitt

Angelina Jolie Zaharával és Maddoxszal 2005-ben

zahara-jolie-pitt

Brad Pitt és Zahara 2007-ben

Zahara 2005 januárjában született Etiópiában, ahová Angelina még az év júliusában utazott el kifejezetten örökbefogadási szándékkal. A kislány hat hónapos volt, amikor a színésznőhöz került, és eredetileg a Zahara Marley Jolie nevet kapta – ezt változtatták meg Zahara Jolie-Pittre 2006-ban. Jolie és Pitt családja az évek során folyamatosan bővült, és Zahara további testvéreket kapott. A pár 2007-ben fogadta örökbe az akkor négyéves Pax Thient Vietnamból, miközben a vér szerinti gyerekeik is világra jöttek: 2006-ban született meg Shiloh Nouvel, majd 2008-ban az ikrek, Vivienne Marcheline és Knox Leon látta meg a napvilágot.

A legbotrányosabb válások a sztárvilágban

A legbotrányosabb válások a sztárvilágban

Mivel a hírességek a nyilvánosság előtt élik az életüket, így azt sem tudják eltitkolni, ha nem sikerül békében elköszönniük attól, akinek korábban kimondták a boldogító igent. Sőt, a szakításuk néha egészen csúnyán elfajulhat...

zahara-jolie-pitt

Brad Pitt és Angelina Jolie mind a hat gyerekük társaságában 2011-ben 

Zahara nagyon közel áll szüleihez és testvéreihez, jól bizonyítják ezt az évek során róluk készült közös képek is. Már gyerekként is rendszeresen a kamerák kereszttüzébe került, a szülei ugyanis gyakran magukkal vitték még a munkájukkal kapcsolatos utazásaikra is, így Budapesten is többször jártak.

zahara-jolie-pitt

Angelina Jolie és Zahara 2021-ben a Variety vörös szőnyeges eseményén

Ahogy Zahara idősebb lett, egyre több vörös szőnyeges eseményre is elkísérte édesanyját. 2018 januárjában a National Board of Review Awards gálán vett részt Angelina Jolie-val együtt, majd 2019-ben a testvéreivel a Demóna: A sötétség úrnője című film több premierjén is részt vett.

Shiloh Jolie-Pitt, Zahara Jolie-Pitt, Angelina Jolie, Vivienne Jolie-Pitt, Maddox Jolie-Pitt és Knox Jolie-Pitt az Örökkévalók premierjén 2021 októberében

Shiloh, Zahar, Angelina Jolie, Vivienne, Maddox és Knox az Örökkévalók premierjén 2021-ben

2020 júniusában Angelina Jolie így beszélt a lányáról a Time 100 Talk számára készített interjúban: „Az egyik gyermekem, az egyik lányom etióp származású… Nagyon sokat tanultam tőle. A családunk tagja, de egyben egy rendkívüli afrikai nő is. Kapcsolata a hazájával, a földrésszel az ő sajátja, amit én csodálattal telve, kívülről szemlélek.”

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok