Angelina Jolie és Brad Pitt jogi csatározása egyre jobban elmérgesedik

2021. szeptember 24.
A legfrissebb hírek szerint Angelina Jolie úgy kezdte el árulni az egykori közös francia birtokuk rá eső részét, hogy arról nem konzultált volt férjével.

Egy kiszivárogtatott dokumentum szerint Angelina Jolie úgy próbálta meg eladni a Brad Pitt-tel közös, 164 millió dolláros francia birtokuk felét, hogy arról nem egyeztetett előre a volt férjével. Ez pedig már csak azért is problémás, mert az egykori házaspár annak idején megegyezett, hogy engedélyt fognak kérni egymástól, ha valaha is el szeretnék adni a részesedésüket. Pittnek ráadásul elővásárlási joga is lenne, tehát ha Jolie jelzi neki, hogy el szeretné adni a részét, a színész még a piacra kerülés előtt megvásárolhatná azt, vagy akár meg is tagadhatta volna az eladást.

Jolie és Pitt egyenlő társtulajdonosai a birtoknak, bár a színésznek eredetileg 60 százalékos részesedése volt, míg volt feleségének csak 40. Három évvel a 2016-os szétválásuk előtt azonban Pitt átadott Jolie-nak 10 százalékot, hogy egyenlő legyen a részesedésük.

Egy, a peres eljáráshoz közel álló forrás úgy jellemezte a Buzzfeednek Jolie húzását, hogy azzal „megpróbálja kijátszani a szabályokat.” „Ez eléggé összhangban van az általános viselkedésével, és ezért tartották a gyerekelhelyezési per során hiteltelennek a szakértők, terapeuták és sokan mások.”

Ez a bizonyos 1000 hektáros, 35 hálószobás, saját szőlőültetvényekkel rendelkező birtok volt annak idején a pár közös otthona, és 2014-ben itt házasodtak titokban össze.

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images

Olvass tovább!