Meghan Markle megint nagyot kamuzott – Katalinék megcáfolták

2022. szeptember 08.
Meghan Markle olyat állított egy interjúban, amit furcsa módon Katalin és Vilmos minden évben következetesen cáfol.

Kissé úgy tűnik, hogy Meghan Markle bármelyik újságírónak nyilatkozik, ami szembejön vele az utcán. Ez persze az ő dolga, az viszont már más kérdés, hogy mennyire kell komolyan venni a szavait. Legutóbb például, amikor a The Cut magazinnak beszélt az életükről, azt mondta, hogy amennyiben Archie az Egyesült Királyságban járna iskolába, és nem az Egyesült Államokban, akkor

„soha nem tudnám úgy elvinni, vagy érte menni a suliba, hogy ne lenne a nyomomban 40 fotós és újságíró.”

 

Katalin hercegné és Meghan Markle

Katalin hercegné és Meghan Markle (fotó: GEtty Images)

 

Meghan Markle csak azt felejtette el, hogy nem a fia az első gyerek a királyi családban, aki iskolába jár, bár ebben a történetben nem is ez a lényeg.

Hogyan járnak iskolába Katalin és Vilmos gyermekei?

Az Egyesült Királyságban a „szerkesztői kódex” nagyon is szigorú szabályokkal működik, annak érdekében, hogy a gyerekek nyugodtan és szabadon tölthessék az idejüket az iskolában, és ne járkáljanak a nyomukban a fotósok. Igaz ez a királyi család leszármazottaira is.

Vilmos és Katalin gyermekeiről egyetlen engedély nélküli fotó sem készült sem az iskolában, sem odamenet vagy jövet. Ennek ellenére a házaspár megérti a brit közvélemény jó szándékú érdeklődését, éppen ezért vagy saját fotókat osztanak meg családi életük mérföldköveiről – például a gyerekek születésnapjairól, nyaralásról –, vagy az első tanítási napon néhány fotósnak engedélyt adnak, hogy megörökítsék az eseményt. És ennyi. Így a média is tiszteletben tartja a kérésüket, és nem készülnek további felvételek a gyerekek hétköznapjairól.

György herceg. Sarolta hercegnő, Lajos herceg iskolába megy

György herceg. Sarolta hercegnő, Lajos herceg első napja az új iskolában 2022-ben (fotó: Jonathan Brady – Pool/Getty Images)

 

Amikor például szeptember 7-én György, Sarolta és Lajos a nyári szünetről visszatért az iskolába, mindössze három sajtómunkatárs volt jelent: egy fotós, egy újságíró és egy operatőr. A fotózási lehetőség kevesebb mint 2 percig tartott. A mobiltelefonok használata tilos volt. A média munkatársainak ezt követően távozniuk kellett. Sem előtte, sem utána nem készültek fotók a gyerekekről.

De ugyanúgy tiszteletben tartja a sajtó a többi királyi csemete iskolai éveit. Nem nagyon készülnek  lesifotók a királynő olimpikon unokájának három gyermekéről, amint suliba mennek, vagy Erzsébet legidősebb unokájának, Peter Phillipsnek a gyermekeiről sem.

Királyi gyerekek első napja az iskolában – GALÉRIA

Sarolta hercegnő és György herceg az iskolában
5 fotó megtekintése

Éppen ezért annyira érdekes Meghan Markle állítása, hiszen ha úgy kezeli a sajtót, ahogy Katalin és Vilmos, akikből egyszer majd király és királyné lesz, akkor nyugodt, békés életet biztosíthatna a gyermekeinek az Egyesült Királyságban is.

Egyébként ugyanezt a módszert alkalmazta Diana is a fiaival. 1-2 tanítási napra „odaengedte” a fotósokat, hogy aztán viszonylag nyugalmas iskolai éveik legyenek a fiúknak.

Kiemelt kép: Getty Images

Olvass tovább!