Ő Vilmos és Katalin gyermekeinek titokzatos dadája

2022. szeptember 11.
Bár Maria Teresa Turrion Borrallo csak ritkán bukkan fel a brit királyi családról készült fotókon, valójában már közel 10 éve borzasztóan fontos szerepet tölt be Cambridge hercege és hercegnéje életében, hiszen ő a házaspár egyik legfőbb támasza.

Köztudott tény, hogy szeptembertől már a windsori Adelaide-ház Vilmos, Katalin és a három gyermekük rezidenciája, mivel a herceg szeretett volna közelebb költözni nagyanyjához, vagyis II. Erzsébet királynőhöz. Az új otthonukban egyébként meglehetősen hétköznapi életet élnek, ugyanis a személyzetüknek nem ott, hanem a windsori kastély egyik szárnyában biztosították a szállásukat. Így tehát György, Sarolta és Lajos dadája sem maradt a „lakótársuk”, ám ennek ellenére Maria Teresa Turrion Borrallo továbbra is fontos szerepet tölt be a családjukban. Éppen ezért utána is jártunk, mit lehet tudni arról a titokzatos nőről, aki segít felnevelni Vilmosék gyerekeit.

Maria Teresa Turrion Borrallo

A spanyol Palencia városából származó nő közel 10 évvel ezelőtt, 2014-ben kezdett el dolgozni Katalinéknál, amikor a legidősebb fiuk, György mindössze nyolc hónapos volt. Maria dadus a hercegi pár ausztráliai és új-zélandi körútján jelent meg először a nyilvánosság előtt, ahová Vilmos és felesége már a kis herceget is magával vitte. Na persze korántsem a véletlennek vagy a szerencsének köszönhető, hogy éppen őt alkalmazták dajkaként, hiszen Maria Borrallo abban a Bathban található Norland College-ban végzett, amely híres az előkelő családok gondviselő személyzetének kiképzéséről.

A több mint 125 éve működő intézményben széles körű oktatást nyújtanak a hallgatóknak, akik többek között gyermeknevelési ismereteket, főzési és varrási technikákat, valamint önvédelmi és elsősegélynyújtó technikákat sajátíthatnak el. Sőt, arra is felkészítik őket, hogyan gondoskodjanak a leendő királyokról és királynőkről – egyszóval Maria Borrallo tökéletes választás volt erre a feladatra. (Képzeld, Vilmos herceg dadái nem a Norland College diákjai voltak, tehát György, Sarolta és Lajos nevelése máris túlmutat az édesapjukén.) Katalin hercegné pedig maga árulta el 2017-ben, hogy Maria dadus spanyolul tanítja a gyermekeit – és a nem mindennapi oktatás ellenére még arra is oda tud figyelni, hogy fenntartsa a normalitás érzését a kicsik számára.

Maria Teresa Turrion Borrallo

Maria Teresa Turrion Borrallo Vilmos és Katalin ausztráliai és új-zélandi körútján

Emlékezz csak vissza, Maria volt az, aki hagyta, hogy György 2015-ben a nyelvét nyújtogathassa a kamerák előtt a 2015-ös Trooping the Color felvonulás során és nem rángatta őt el az ablakból. Elvégre, még egy leendő uralkodótól sem várhatjuk el, hogy idő előtt felnőjön!

Maria Teresa Turrion Borrallo és a nyelveskedő György herceg 2015 júniusában

Maria Teresa Turrion Borrallo és a nyelveskedő György herceg 2015 júniusában

Forrás: Town & Country Fotó: Getty Images

Erről hallottál már?