Harry herceg a terápiája miatt döntött úgy, hogy kilép a királyi családból

2022. október 21.
Sussex hercege azt mondta, hogy a terápia segített neki ráeszmélni arra, hogy megvan a hatalma megválasztani, milyen életet akar élni.

Harry herceg arról beszél szerdán San Franciscóban a Masters of Scale csúcstalálkozón, hogy mennyire megváltoztatta az életét a terápia. „Abban a pillanatban, amikor elkezdtem terápiát, felnyílt a szemem. Egész életemben azt gondoltam, hogy csak egyféleképpen élhetek. És a terápia szétrobbantotta ezt a buborékot” – mondta.

harry-herceg-terapia-csalad

„Aztán amikor megtaláltam a coaching felé vezető utat, a következő buborék kipukkadt, és hirtelen rájöttem, hogy most már van perspektívám, és tisztában vagyok az értékeimmel. Visszanyertem az önbizalmat, amiről azt sem tudtam, hogy létezett” – tette hozzá a herceg, aki azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy fiatalkorában és a hadseregben töltött szolgálata alatt egyáltalán nem hallott a terápiáról és a coachingról.

Harry és Meghan Markle mindig is nagyon nyíltan beszéltek a mentális egészség fontosságáról. A herceg 2017-ben beszélt először arról, hogy milyen hatással volt rá édesanyja, Diana hercegnő halála: „Biztosan kijelenthetem, hogy az, hogy 12 évesen elvesztettem édesanyámat, és így az elmúlt 20 évben minden érzelmemet elfojtottam, nemcsak a magánéletemre, hanem a munkámra is komoly hatással volt. Valószínűleg számos alkalommal nagyon közel álltam a teljes összeomláshoz, amikor minden oldalról bánat, hazugság és tévhitek árasztottak el.”

Felesége, Meghan Markle is testközelből ismerhette meg a depressziót. A hercegné 2021-ben, az Oprah Winfreynek adott interjújában árulta el, hogy az öngyilkosság is átfutott az agyán, miután csatlakozott a királyi családhoz, és hiába kért segítséget, a Buckingham-palota nem tett semmit azért, hogy jobban legyen.

Forrás: Page Six, Fotó: Getty Images

Olvass tovább!