Ikonikus karácsonyi filmek: de a főszerepet eredetileg másnak szánták

2022. december 24.
A következő ikonikus karácsonyi filmek nemcsak azért lettek sikeresek, mert jó volt a sztorijuk, hanem azért is, mert a tökéletes színészeket válogatták be a fontosabb szerepekre. A Grinchet ma már el nem tudnánk képzelni mással, csak Jim Carrey-vel, és persze karácsonyi öldöklés sincs Bruce Willis nélkül. Pedig valójában csak egy kicsin múlt, hogy nem egy egészen más szereposztással forgatták le ezeket a mozikat.

A Grincs

A Grincs

Eddie Murphy is megpályázta Grinch karakterét, sőt a készítőknek még Jack Nicholson is eszükbe jutott a szerepre. Ma már egyértelmű, hogy Jim Carrey volt a legjobb választás!

Hull a pelyhes

Hull a pelyhes

Először Tim Allennek, a Télapu trilógia színészének szánták a Hull a pelyhes című film főszerepét, míg rá nem találtak a tökéletes jelöltre, Arnold Schwarzeneggerre.

Mi a manó?

Mi a manó?

Eredetileg Jim Carrey-t szerződtették Kópé szerepére a Mi a manó? című filmben, de miután a film forgatása csúszott, Jim inkább lelépett, és más projektbe kezdett. Az ő helyét vette végül át Will Ferrell.

Drágán add az életed (Die Hard)

Drágán add az életed

Először Al Pacinónak ajánlották fel John McClane szerepét az 1988-as Drágán add az életed című filmben, ám ő visszautasította. Utána megtalálták Bruce Willist, aki nemcsak elvállalta, de a következő négy folytatásban is örömmel szerepelt.

Harry Potter

Harry Potter

Robin Williams könyörgött a készítőknek és még magának J.K Rowlingnak is, hogy hadd játszhassa el Rubeus Hagrid szerepét a Harry Potter-filmekben, de mindhiába. Rowling ragaszkodott hozzá, hogy a film minden szereplője brit vagy ír nemzetiségű legyen, így végül Robbie Coltrane-t választották.

Reszkessetek, betörők!

Reszkessetek, betörők!

A Reszkessetek, betörők! producerei először Robert De Nirót szemelték ki az egyik betörő, Harry szerepére. Ő azonban elutasította az ajánlatot, és ekkor jött a képbe Joe Pesci.

Igazából szerelem

igazabol-szerelem

Thomas Brodie-Sangster szuper cuki gyerekszínész volt, amikor eljátszotta Sam szerepét az Igazából szerelemben. Ám eredetileg nem neki, hanem Joe Alwynnak szánták a karakter.

Fotó: port.hu

Olvass tovább!